Maisto kultūra

KEPSNIAI PARUOŠTI – TELIEKA UŽKURTI GRILĮ

IKI parduotuvėse prasidėjo grilio sezonas!

Kai saulės šiluma visus išvilioja į lauką, grilio sezoną skelbiame atidarytu! IKI parduotuvėse jau galite rasti įvairiausių kepti tinkančių produktų, o kad jums būtų patogiau ir savo laiką galėtumėte skirti bendravimui bei buvimui gamtoje – žuvies, mėsos ir paukštienos gaminius paruošėme už jus.

Platus Pagaminta IKI grilio gaminių asortimentas jau parduotuvėse! Nuo klasikinių šašlykų, jautienos antrekoto iki krevečių vėrinukų, dorados filė su rozmarinu bei antienos krūtinėlės obuolių-kario marinate – pasirinkimas nenuvils net pačių išrankiausių!


Gera žinia – mieste atsiras grilio vietos

Niekas nepaneigs, kad gardus maistas suburia šeimas ir draugus, o iškylavimas lauke tapo neatsiejama šiltojo sezono dalimi. Matydami grilio kultūros populiarėjimą Lietuvoje ir gyventojų norą iškylauti mieste, nusprendėme visoje šalyje įrengti 10 viešų grilio zonų. Pasiūlyti ir išrinkti grilio zonų vietas galės kiekvienas gyventojas paskelbto konkurso metu.

Plačiau

Sužinokite daugiau apie populiariausias grilyje kepamos mėsos rūšis bei jos pagaminimo būdus

 

Kiauliena Nuo klasikinių šašlykų iki naminių dešrelių, sočių kepsnių ir minkštų šonkauliukų – kepsninėje iš kiaulienos galima ruošti beveik bet ką. Galbūt kaip tik todėl kiauliena jau daugelį metų išlieka populiariausia mėsos rūšis lietuvių racione.

Daugiau

Jautiena Jautiena kepsninėje – ypatinga ir visai nesudėtinga. Svarbiausia, kad marinatas neužgožtų tikrojo mėsos skonio, temperatūra būtų pakankamai didelė, o kepimo laikas – ne per ilgas.

Daugiau

Vištiena Šviežia vištiena labai gerai sugeria marinatus ir greitai suminkštėja, todėl kepti kepsninėje tinka beveik visos jos dalys: filė, sparneliai, šlaunelės ar ketvirčiai gali tapti tiek labai gardžiais kepsniais, tiek lengvo skonio šašlykais.

Daugiau

Antiena Kepimui ant grotelių labiausiai tinka ančių kulšelės, šlaunelės ir krūtinėlė, taip pat, suvėrus ant plonesnio iešmo ar medinių iešmelių, galima kepti marinuotas ančių širdeles.

Daugiau

Žuvys ir jūrų gėrybės Kai kalbama apie jūrų gėrybių ruošimą kepsninėje, populiariausios, žinoma, yra ant iešmelių suvertos krevetės ir pačios įvairiausios žuvys. Tačiau taip pat nepamirškite aštuonkojų, kalmarų ir sepijų, o labiau įgudę galite išsikepti net austrių ir midijų.

Daugiau

Ėriena Iš ėrienos kepsninėje galima paruošti labai įvairių patiekalų: sultingus išpjovos kepsnius, nugarinę su kauliuku, prieskoniais kvepiančius šonkaulius ar kumpio šašykus. Jauno ėriuko mėsa minkšta, pakankamai liesa ir neturi suaugusių avių mėsai būdingo specifinio kvapo.

Daugiau