Patiekalai iš daigų - receptai

Atėjus pavasariui kartais tyčia, o kartais visai nejučia permąstome savo mitybos įpročius, ieškome naujų receptų, šviežių idėjų ir lengvai paruošiamų patiekalų. O ar kada pagalvojote, kad pietus galite užsiauginti tiesiog ant virtuvės palangės? Šį pavasarį gardiems sezoninės virtuvės atradimams siūlome valgomuosius daigus.

Ankštinių daržovių daigai – seniausi pasaulyje

Šį vertingą maisto produktą dar prieš 5000 metų atrado kinai. Ir, pasirodo, visai netyčia. Jangdzės upe plaukę kinų jūreiviai pateko į audrą ir pristigę maisto turėjo maitintis laive likusiomis pupelėmis. Pastebėję, kad nuo drėgmės sudygusios pupelės ne tik labai skanios, bet ir suteikia energijos, grįžę namo ėmė daiginti ir kitas ankštines kultūras. Viena jų – žirneliai, galintys virsti pavasariškai gaivia žaliąja sriuba.
Sudedamųjų dalių sąraše – vos keli produktai: stiklinė žirnių daigų, salieras ir ryšulėlis svogūnų laiškų. O gaminimo procesas – dar paprastesnis: tereikia viską sutrinti, įpilti šalto virinto vandens ir pagardinti prieskoniais ar grietinėle.

Ankstiniu darzoviu daigai

Kviečių daigai – ne tik su medumi

Daiginti kviečiai – natūralus energijos šaltinis, kuriuo mėgautis galima visais metų laikais. Dauguma ragauja juos užpylę jogurtu, paskaninę šviežiais ar džiovintais vaisiais, uogomis arba tiesiog sumaišę su medumi. Tačiau galvojantiesiems apie sotesnius pietus turėtų patikti rūgštokos daigintų kviečių salotos. Į vieną dubenį sudėję saują daigintų kviečių, 100 gramų tarkuotų morkų, saujelę spanguolių ir didelę gūžę mėgstamų salotų lapų, gausite sotų mišinį, kuriam trūksta tik gaivaus užpilo. Saldžiarūgštį skonį sukurs keli šaukštai medaus, alyvuogių aliejaus ir obuolių vyno acto.

Kvieciu daigai2

Saulėgrąžų daigai ir kiaušinienė?

Tikrai įmanoma ir net labai skanu: prireiks dviejų kiaušinių, pusės avokado, konservuoto tuno, vienos citrinos sulčių, alyvuogių, žiupsnelio prieskonių ir, žinoma, saulėgrąžų daigų. Kubeliais pjaustytą avokadą sumaišykite su juodųjų alyvuogių puselėmis ir konservuotu tunu, apšlakstykite aliejumi ir citrinos sultimis. Gaivioms salotoms užbaigti nepagailėkite saulėgrąžų daigų, ir jas patiekite kartu su keptais kiaušiniais.

Saulegrazu daigai2

Brokolių daigai – gaiviems sumuštiniams

Iš Pietų Italijos atkeliavę brokoliai irgi labai tinkami daiginti, o sudaiginus juos lengva paversti gaiviu sumuštiniu, kurio receptu norime pasidalyti. Išalkusius paguos neilgas, bet sotus produktų sąrašas: geras žiupsnis brokolių daigų, šaukštas lydyto grietinėlės sūrio, plonomis juostelėmis suraikytas avokadas, keli vyšniniai pomidorai ir tvirtas pagrindas visoms šioms gėrybėms – riekė tamsios grūdėtos duonos. Voilà! Jums prieš akis tikra pagunda – saule ir pavasariu kvepiantis sumuštinis.

Brokoliu daigai2

Pikantiškos salotos su raudonaisiais ridikais

Virtuvėje traškūs aitraus skonio ridikų daigai virs nepakeičiama sudėtine dalimi pikantiško skonio salotoms. Daiginti raudonieji ridikai salotų lėkštėje greitai susidraugaus su aitriųjų paprikų kubeliais ir spaustais česnakais, šviežiais žalumynais ir sultingais agurkų griežinėliais. O ragaujant labai pravers sojų padažo ir aliejaus užpilas bei kepintos sezamų sėklos.

Pikantiskos salotos su raudonaisiais ridikais2

Liucernos – riešutų skonio daigai

Gyvybingumo šaltiniu vadinamos mėlynžiedės liucernos – unikalus augalas ne tik chemine sudėtimi, bet ir skoniu. Gaiviam žaliam desertui puikiai tiks tirštas daigintų liucernų kokteilis: rūgštų obuolį, sunokusį bananą ir saują mėgstamų uogų sumaišykite su stikline vandens ir liucernų želmenimis. Suplakite iki vientisos masės, o jei pritrūktų saldumo – įkrėskite šaukštą medaus ar agavų sirupo.

Liucernos2

Šviežios daigintos idėjos jus pasitiks IKI parduotuvių vaisių ir daržovių skyriuje.

Šios savaitės akcijos

Sveriami nektarinai Akcija galioja nuo 2017.07.17 iki 2017.07.23
Plačiau
VILKIŠKIŲ pieno produktai MURR Akcija galioja nuo 2017.07.17 iki 2017.07.23
Plačiau