Įsimylėkite ridikėlius iš naujo!

Ridikėliai – viena anksčiausiai mūsų kraštuose užaugančių daržovių. Kai tik parduotuvių lentynose atsiranda pirmieji ridikėliai – skubame ruošti salotas, pjaustyti juos riekelėmis ir gardinti sumuštinius. Tačiau šį kartą Jums pasiūlysime į ridikėlius pažvelgti naujai!

 

Skanūs ne tik žali


shutterstock 201022270Dažniausiai esame įpratę ridikėlius valgyti tiesiog žalius - kaip užkandį ar iš jų gaminti salotas, tad neretai net nesusimąstome, jog ridikėlius galima ir kepti! Kepimui orkaitėje tereiks ridikėlius pagardinti alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Kepami ant kepimo popieriaus 180 laipsnių temperatūroje, apie 15 minučių, ridikėliai tampa itin traškūs. Atšilus orams, ridikėlius galite kepti ir grilyje – apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi arba ištepkite sviestu, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite vartydami apie 5 minutes. Taip iškepti ridikėliai puikiai tiks prie keptos mėsos ar žuvies.

 

Tinka ir patiekalams, ir gėrimams


shutterstock 263124783Pastaraisiais metais ypač populiarūs yra vadinamieji glotnučiai (smoothie). Nesunkiai pagaminami trinti kokteiliai dažnas sportuojančio, sveiką gyvenimo būdą propaguojančio žmogaus pasirinkimas. Turbūt niekam ne paslaptis, jog šiuos kokteilius galima pagaminti iš bet kurių vaisių ar daržovių. Ridikėlių šakniavaisiai - ne išimtis. Gamindami glotnutį su ridikėliais, kartu derinkite kriaušes, obuolius, bananus, kivius ar įvairias uogas, gardinkite jį kefyru arba pasukomis.

 

 

 

 

Išbandome marinuotus


shutterstock 387665642Dažniausiai marinuojami agurkai ar pomidorai, tačiau daug rečiau mėginama marinuoti ridikėlius. O be priežasties! Geriausias metas marinuoti ridikėlius yra pavasario pabaiga. Tokiu metu ridikėliai noksta didesni, jų šakniavaisiai būna kietesni ir geriau išsilaiko marinate. Vyno acte marinuoti ridikėliai bus maloniai aštraus skonio, o paruošę marinatą iš cukraus, citrinos rūgšties ir acto, galėsite mėgautis saldžiarūgščio skonio daržovėmis. Šitaip marinuoti ridikėliai bus puikus kepsnių garnyras, sumuštinių, sušių ritinėlių ar salotų priedas.

 

Nauda ir lapuose


shutterstock 191530364Ridikėlių šakniavaisiai savyje kaupia daug vitaminų, tačiau, greičiausiai nustebsite sužinoję, jog įvairių vitaminų bei mineralinių medžiagų yra ir jų lapuose bei koteliuose. Ridikėlių lapus ir kotelius verta išsaugoti ne tik dėl juose esančių naudingų medžiagų, bet ir dėl puikaus – šiek tiek aitroko skonio. Ridikėlių lapus galite troškinti ar virti panašiai kaip kopūstų lapus, smulkiai supjaustyti lapeliai bei koteliai ypač tinka salotoms, gaiviems padažams, virtai ir troškintai mėsai pagardinti. Iš šių lapelių, morkų bei kelių bulvių galima išvirti ir labai paprastą bei skanią pavasarišką sriubą.


Jei įkvėpėme Jus eksperimentuoti su pavasarinėmis daržovėmis, užsukite į IKI parduotuves – čia rasite ne tik šviežių ridikėlių, bet ir šviežių morkų, bulvių, kopūstų, svogūnų su laiškais, įvairiausių salotų, prieskoninių žolelių ir kt.!

 

Šios savaitės akcijos

Sveriami nektarinai Akcija galioja nuo 2017.09.18 iki 2017.09.24
Plačiau
BALTICOVO vištų kiaušiniai rudu lukštu Akcija galioja nuo 2017.09.18 iki 2017.09.24
Plačiau