Siūlome atsigaivinti!

Šylant orams ir vis labiau jaučiant artėjančios vasaros kaitrą, norisi ne tik numalšinti troškulį, bet kartu išbandyti ir naujus skonius bei netikėtas ingredientų kombinacijas. Jūsų dėmesiui - lengvai namuose pagaminamų ir galbūt dar neatrastų skonių gaivieji gėrimai!

 

bazil3Bazilikų limonadas

Kulinarijoje bazilikas dažniausiai naudojamas salotoms, padažams, mėsos ar žuvies patiekalams gardinti. Retai kam žinoma, jog šis prieskonis puikiai tinka ir įvairių gėrimų gamyboje, kuriems suteikia švelniai pikantišką, tačiau itin gaivų skonį ir aromatą. Rūgštesnius gėrimus mėgstantiems patariame baziliką derinti kartu su citrinomis, laimu, apelsinais, ananasais, mėtų lapeliais. Saldesniam gėrimo variantui baziliką reikėtų derinti su braškėmis, mėlynėmis ar kriaušėmis.
Pasirinktą saldų ar rūgštų ingredientą sutrinkite kartu su sauja baziliko lapelių, kad išsiskirtų eteriniai aliejai, o iš vaisių ar uogų – gardžios sultys. Viską užpilkite lengvai gazuotu vandeniu, kuris gėrimui suteiks ryškesnio skonio. 

 

Agurkų gėrimas

cuc2Ne paslaptis, jog agurkai pasižymi ne tik gausiu vandens kiekiu, bet ir ypač gaiviu aromatu, todėl ši daržovė puikiai tinka gėrimams ruošti. Agurko skonis - labai švelnus, tad jis puikiai dera su dauguma kitų ingredientų – maišydami agurką su imbiero šaknimi, petražolėmis ar kalendra išgausite įdomų bei gaivų skonį. Su agurkais gerai derės ir žalieji obuoliai, greipfrutai, citrinos, laimai, apelsinai bei mėtos. O tikrą gaivumo bombą susprogdinsite sumaišę agurkus su arbūzais ar melionais!
Agurkų gėrimą galima pagaminti dviem skirtingais būdais - maisto smulkintuvu sutrinti pasirinktų ingredientų derinį, masę perkošti per sietelį, o gautas sultis užpilti vandeniu. Gaminant antruoju būdu, pasirinktus ingredientus reikėtų supjaustyti griežinėliais, užpilti vandeniu ir palaikyti šaldytuve bent 6 valandas, kad vanduo prisigertų gavaus ingredientų skonio bei aromato. Žinoma, su šiais tarpusavyje derančiais skoniais galima drąsiai ekspermentuoti ir sugalvoti naujų!

 

 

Arbūzo kokteilis

arb2Vasarą daugelis mėgstame atsigaivinti saldžiuoju arbūzu, kurį dažniausiai valgome tiesiog supjaustytą gabalėliais. Šįkart siūlome išbandyti arbūzo kokteilį, kuris ne tik atgaivins, bet ir maloniai nustebins. O svarbiausia tai, kad šiam gaiviam kokteiliui pagaminti prireiks vos vieno ingrediento! Žinoma - arbūzo!
Tad viskas labai paprasta – tereikia arbūzą supjaustyti kubeliais ir išimti sėklas. Svarbu kubelius kelias valandas palaikyti šaldiklyje, o po to sudėjus į maisto smulkintuvą, plakti apie 1-2 minutes, kad susidarytų vientisa masė. Yra ir antras arbūzo kokteilio gaminimo variantas - arbūzo kubelius sutrinti, gautą masę supilti į indą ir užšaldyti. Kai tik norėsite atsigaivinti, šaldytą masę tereiks sutrinti iki vientisos masės ir mėgautis gaiviu arbūzo kokteiliu!

 

Ridikėlių sultys

ridik2Šiltasis metų laikas pasižymi gausiu ridikėlių derliumi, kuriuos galima naudoti ne tik ruošiant įvairias salotas ar sriubas, bet ir spaudžiant sultis! Spaudžiant sultis, ridikėlius geriausia derinti su kitais ingredientais, kadangi pačių ridikėlių sultys yra aštroko skonio. Gaiviam sulčių receptui geriausia ridikėlius derinti su citrina, morkomis, burokėliais ar agurkais. Ne ką prasčiau ridikėliai derės ir su įvairiais žalumynais - petražolėmis ar krapais. Mėgstantys saldžiau, ridikėlių sultis gali pagardinti šaukšteliu medaus.

 

 

 

 

 

Rabarbarų gira

rab2Visi esame ragavę duonos giros, tačiau, turbūt, mažai kam yra tekę girdėti apie girą iš rabarbarų! Gegužė ir birželis – rabarbarų sezonas, tad kartu ir puikus metas išbandyti šį negirdėtą receptą.
Rabarbarų girai pagaminti prireiks vos kelių ingredientų – rabarbarų, vandens, cukraus bei trupučio mielių, rūgimo procesui paskatinti. Rabarbarus reikia smulkiai supjaustyti, užpilti vandeniu ir virti apie 5-7 minutes. Į perkoštą ir atvėsintą nuovirą supilti cukrų bei mieles, viską išmaišyti ir palikti šiltoje vietoje parai. Kai gira suputos - putas nugriebti, dar kartelį nukošti ir išpilstyti į butelius. Paruoštą rabarbarų girą tiekite atšaldytą.

 

 

 

Visi šie gėrimai ne tik numalšins troškulį, bet ir pakeis daugelį tradicinių gaiviųjų gėrimų ir leis jums, artimiesiems bei svečiams mėgautis ne tik skaniais, bet ir sveikais gėrimais namie, įvairių iškylų ar kitų švenčių proga.