Spalvingas daržovių turgelis

Spalvingas daržovių turgelis – vienas iš šiltojo sezono simbolių. Tad vos tik lauke pakvipo pavasariu, pirmasis sodo ir daržo derlius pabiro ant prekystalių. Į eilę rikiuojasi smailianosiai kopūstai, čiobreliai ir įvairiausios salotos – ką tik nuskintos gėrybės tiesiai iš ten, kur jas galima rasti šviežiausias. Gražu pažiūrėti, o svarbiausia – yra iš ko rinktis!

Morkos

Morkos

Šiandien visų mėgstamos ir vertinamos morkos anksčiau buvo laikomos delikatesu. Tačiau ar žinojote, kad oranžinės spalvos morkos atsirado tik visai neseniai? Jos buvo sukryžmintos Olandijos karališkosios šeimos garbei, o iki to laiko tebuvo violetinės, raudonos, geltonos arba baltos.

Salotos SALANOVA

Šios dekoratyvios, gėles primenančios salotos – ne tik ypač sultingos, bet ir beveik nekaloringos. Tikrai įvertinsite jų saldoką skonį ir malonų aromatą. O svarbiausia – be jų neįsivaizduojamas vienas pavasariškai lengvas ir visų mėgstamas patiekalas. Koks? Žinoma, salotos.

Lapiniai kopūstai

Laukinių kopūstų giminaičiai, dėl ypatingos sudėties pelnytai vadinami žalumynų karaliumi, o neretai – netgi vegetarų jautiena. Lapiniai kopūstai ypač skanūs ir maistingi, todėl šiandien juos ypač vertina sveikuoliai: jie iš šių lapų – nepatikėsite! – gamina traškučius.

Citrininių čiobrelių vazonėliai

Pasaulyje priskaičiuojama per 300 čiobrelių rūšių. Viena jų – citrininiai čiobreliai. Tai prieskonis, plačiai naudojamas prancūzų bei Karibų salų virtuvėse ir ypač vertinamas jūros gėrybių mėgėjų – žuvies patiekalams čiobreliai suteikia ypatingą skonį bei aromatą.

Svogūnai su laiškais

Tik viena daržovė, o galimybės beribės: iš svogūno ropelės galima išsivirti gardaus prancūziško džemo, laiškais – pagardinti tradicinius lietuviškus šaltibarčius, o daugelyje kultūrų svogūnas netgi laikomas nepralenkiamu afrodiziaku.

Smailianosiai kopūstai

Traškus, sultingas ir kiek neįprastos formos smailianosis kopūstas puikiai tiks pagardinti Jūsų mėgstamus patiekalus. Išvirtas garuose ar pakepintas su prieskoniais, jis virs pikantiško skonio garnyru ir tobulai papildys bet kokį troškinį.

Smidrai

Karališkų produktų sąraše besipuikuojančių smidrų esama įvairių spalvų. Iš Prancūzijos atkeliauja švelniai rožiniai, anglai ir amerikiečiai augina žalius, o Ispanijoje, Olandijoje bei Vokietijoje dažniau aptiksite baltų. Floristai iš smidrų kuria puokščių kompozicijas, o kulinarai – išradingus receptus. Smidrų esama vyriškos ir moteriškos rūšies. Vyriškieji yra liesesni, o moteriškieji – stambesni. Antras smidro vardas – šparagas. O jei tikėsime anglais – tai tikrų tikriausias pavasario augalas (anglų kalboje žodis „spring“ reiškia ir „smidrą“, ir „pavasarį“).

Salotos GENTILE

GENTILE salotų vizitinė kortelė – stambūs ir itin minkšti lapai bei gūžės centre slypinti traški šerdis. Šios salotos gaivios ir sultingos, todėl tiks ruošiant visas Jūsų mėgstamas salotas, tačiau ne vien jas – minkštus GENTILE lapus galite naudoti kaip lavašo alternatyvą ir pasigaminti vegetariškų suktinukų su avokado juostelėmis, virtu kiaušiniu ir šiek tiek majonezo.

Sultenės

Gaivaus riešutų skonio sultenės – ko gero, universaliausiai naudojamos salotos. Sultenių garnyras puošia patiekalus iš mėsos ir makaronų, su jomis ruošiamos daržovių ir šviežių vaisių salotos, skaninamos picos, viso grūdo duonos sumuštiniai ir gaminami trinti kokteiliai. Vienas tokių – kefyro glotnutis su sultenėmis, bananais ir graikiniais riešutais.

Salotos PAK CHOI

PAK CHOI, arba kininiai bastučiai – labai įdomios salotos. Jas sudaro pavydėtinai traškūs tamsiai žalios spalvos lapai ir stori sultingi stiebai, kurie gali būti naudojami gaminant jūros gėrybių patiekalus ar verdant sriubas. Tačiau labiausiai šios lapinės daržovės skonis tinka su kepta paukštiena ir sūdyta mėsa.

Salotos LOLLO ROSSO

LOLLO ROSSO – smulkiai garbanotos dekoratyvios salotos, kurių lapai turi švelnaus kartumo ir riešutinį poskonį, puikiai derantį prie kitų salotų rūšių. Išskirtinė šių salotų spalva užkoduota pavadinime – burokėlių rausvumo salotų lapai nuspalvins Jūsų gaminamus žaliuosius garnyrus ir ypač tiks ruošiant karštąsias salotas bei troškinius.

Mažieji špinatai

Špinatai Europoje paplito dar renesanso epochoje. Pirmieji kulinarai špinatų sultimis dažydavo ledus, įvairius kremus ir padažus. O šiandien tiesiog privalote paragauti jais pagardinto varškės apkepo, kreminės sriubos su avinžirniais ar vegetariškos lazanijos.

Kol tęsiasi šiltasis sezonas, užsukę į IKI savo krepšelį pripildysite mėgstamų šviežių gėrybių.

Šios savaitės akcijos

Sveriami mandarinai akcija Akcija galioja tik 2018.12.10-2018.12.16
Parduotuvių sąrašas
Plačiau
Malta ir tirpi kava, kavos pupelės akcija Akcija galioja tik 2018.12.10-2018.12.16
Parduotuvių sąrašas
Plačiau