Viskas, ko reikia sušių gamybai

Kuo skiriasi japonų virtuvė nuo maisto, kurį valgo europiečiai? Šios šalies kulinarai nesistengia stebinti įmantriais receptais, tiesiog ieško išgryninto, kuo natūralesnio skonio. O gardžiausias to įrodymas – japonoški sušiai (sushi). 

Suši (sushi) gamyba

Sušių ryžiai

Nusipirkę specialiai sušių (sushi) gamybai skirtų ryžių, visų pirma juos švelniai nuskalaukite – vandenį reikia pakeisti bent 5 kartus. O ruošdamiesi virti vandens kiekį puode matuokite, kaip tai daro japonai: ant ryžių uždėkite plaštaką ir pilkite vandens tol, kol jis apsems ir ryžius, ir ranką.

Jūros dumblių lapai 

Nusipirkus jau paruoštus jūros dumblių lapus, pasigaminti sušį (sushi) namuose visai nesudėtinga: uždėkite išvirtus ryžius ant dumblių lapo, palikdami  po 2,5 cm viršuje ir apačioje: įdarą dėkite skersai lapo: susukite ir sudrėkinę suklijuokite viršutinius lapo kraštus, drėgnu peiliu supjaustykite į 8 lygias dalis ir skanaukite.

Žalieji japoniški krienai

Naudojami su sojų padažu, vasabi (wasabi), arba japoniški krienai, yra nepamainomas prieskonis sušiams. Sumaišyti su sojų padažu, imbieru, česnaku ir šviežia kalendra, jie gali virsti marinatu žuviai ar kepsniams, o su majonezu – pagardu virtiems kiaušiniams.

Sojų padažas

Šešis mėnesius natūraliai brandintas padažas – sūrus prieskonis, įvairiems patiekalams suteikiantis nepakartojamą skonį ir aromatą. Jo sudėtyje: sojų pupelės, vanduo, cukrus, druska, grybų ekstraktas. O jei vartojate mažiau druskos, galite rinktis 43 % mažesnio druskingumo sojų padažą.

Marinuoti imbierai

Vieni juos mėgsta, kiti nelabai, tačiau valgant skirtingų skonių sušius, turėti marinuotų imbierų tiesiog būtina. Kodėl? Jie naudojami skonio receptoriams atgaivinti – prieš kiekvieną kitos rūšies sušį (sushi) verta suvalgyti gabalėlį imbiero, kad pajustumėte naują skonį.