mesos label

Maisto kultūra

KOKYBIŠKA MĖSA

Atnaujinome IKI sveriamos mėsos asortimentą

Mes žinome, kas yra gera mėsa. Todėl IKI parduotuvių sveriamos mėsos skyriuose atnaujinome jautienos, kiaulienos, veršienos ir ėrienos asortimentą. Čia rasite kruopščiai atrinktą, mūsų profesionalų išpjaustytą ir kokybišką mėsą iš Lietuvos ūkių. *

IKI parduotuvių sveriamos mėsos skyriuose galite rasti kokybiškai išpjaustytų ir galbūt dar neatrastų mėsos gaminių, skirtų kepti keptuvėje ar grilyje, virti ar troškinti. Visa tai tam, kad galėtumėte kasdien mėgautis kulinariniais atradimais ir mėsos skonių bei patiekalų įvairove. 

* Lietuviška mėsa yra visa IKI parduodama sveriama mėsa, išskyrus paukštieną.

Mėsa iš Lietuvos ūkių

Mėsa iš Lietuvos ūkių (Žemaitija)

Mėsa iš Lietuvos ūkių (Dzūkija)

Mėsa iš Lietuvos ūkių (Aukštaitija)


IKI sveriamos mėsos asortimentas

Kiauliena Kiauliena – mėgstamiausia lietuvių mėsa ir kartu – universaliausia gaminimo požiūriu. Kiaulieną geriausia rinktis neriebią ir kokybiškai išpjaustytą. Ne veltui vertingiausios, maistingiausios kiaulienos dalys yra tos, kurios turi didžiausią procentą raumeninio audinio: nugarinė, sprandinė, kumpis.

Ėriena Ėriena ant lietuvių stalo – gana retas svečias. Vis dėlto ši mėsa labai maistinga, jos riebaluose mažai cholesterolio – dėl to ji tokia gera ir lengviau virškinama. Vertingiausios ėrienos dalys – nugarinė, išpjova ir kumpis. Iš jų galite pasigaminti gardų šašlyką, kibinus, plovą ar pamarinavę su žolelėmis kepti.

Veršiena Veršiena – labai švelni, neriebi, nekaloringa ir lengvai virškinama. IKI sveriamos mėsos skyriuje veršienos rasite pabrandintos 2–3 dienas, tad ją paruošite tikrai minkštą ir sultingą. Švelnią veršieną geriausia troškinti arba virti garuose.

Jautiena Jautiena – viena populiariausių mėsos rūšių pasaulyje ir Lietuvoje. Palyginti su kita raudonąja mėsa, jautiena yra liesesnė, tačiau labai maistinga, joje daug geležies ir baltymų. Kiekviena jautienos dalis yra vis kitokios struktūros, tad iš šios mėsos galima paruošti daugybę skirtingo skonio patiekalų.


Pabrandinta jautiena

Ar žinote, kokia yra sultingos, minkštos ir gardžios mėsos paslaptis? Tai pabrandinimas ir kokybiškas išpjaustymas.

Siekdami padėti Jums skaniai ir paprastai pasigaminti mėsą, nuo šiol prieš tiekdami į vitriną ją pabrandiname: nuo 5 iki 7 dienų laikome specialioje temperatūroje, izoliuotoje patalpoje.

Dėl šios technologijos IKI parduotuvėse įsigyta mėsa minkštesnė ir lengviau paruošiama.

Rekomenduojami video receptai

Jautienos gidas

Puikiu jautienos kepsniu galima pasimėgauti ir pirmą kartą į rankas paėmus keptuvę. Svarbiausia čia – gera ir tinkama mėsa. Kokios rūšies ir kokiems patiekalams jautieną rinktis – sužinosite specialiame IKI parengtame „Jautienos gide“.

Peržiūrėti arba parsisiųsti gidą galite žemiau. 

Peržiūrėti Atsisiųsti