Prancūziška virtuvė

Virtuvė, įkvėpta tradicijų

Jei po žiemos trūksta skanaus maisto idėjų, originalių užsienio šalių receptų pačiulbės iš šiltųjų kraštų sugrįžę paukščiai. Šį kartą idėjomis su Jumis dalijasi gurmaniškais skoniais garsėjantis Viduržemio regionas – Prancūzija.

Nuo tradicijų iki delikatesų

Mėsos gurmanai Prancūzijoje tikrai ras ko paragauti. Maisto smalsuolius iš viso pasaulio šalis vilioja gurmaniškais mėsos gaminiais, paukštiena ir žvėriena. O pasiilgusiems egzotikos siūlome įvertinti delikatesų skonį: tradicinio ančių ar žąsų kepenėlių pašteto Foie Gras arba burgundiškų sraigių – su sviestu, česnaku ir petražolėmis – čia jos mėgstamos jau nuo XIX amžiaus.

Šimtai unikalių skonių

Sūris mėgstamas visuose Prancūzijos regionuose, šalyje priskaičiuojama per 400 rūšių – skirtingo skonio, tekstūros ir aromato. Kamamberas, rokforas, bri, bursenas, mensteras, epuasas… – norint išsirinkti mėgstamiausią, keliauti Viduržemio jūros link visai nebūtina. Įspūdingą prancūziškų sūrių kolekciją rasite IKI parduotuvėse.

Kvepiančios jūra

Jūros gėrybių mėgėjams Prancūzija siūlo įspūdingą asortimentą: nuo gėlavandenių žuvų iki šviežių austrių, moliuskų, vėžiagyvių ir ungurių. Čia visada rasite iš vandenyno turtų išradingai paruoštų patiekalų: Bretanės regione galima paskanauti puikios kokybės moliuskų, įdarytų česnakais ir prieskoniais, Bordo – šviežių austrių su baltojo vyno padažu, Normandijoje – vandenynu kvepiančių nepakartojamo skonio troškinių. Užsukę į Provansą tiesiog privalote paragauti tradicinės žuvienės su aštriais prieskoniais ir žolelėmis. O jei lankytis užsienyje – ne Jūsų aistra, leiskitės į kulinarinę kelionę savo virtuvėje. Su IKI pasikviesti pasaulio skonius į savo namus – labai paprasta.

Istorija vyno taurėje

Kviečiame įsitikinti, kad didžiausia vyno gamintoja Prancūzija taip vadinama ne šiaip sau. Čia vyno ne tik pagaminama, bet ir suvartojama daugiausia pasaulyje. O šiandien visą kolekciją iš Viduržemio jūros skalaujamos šalies atkeliavusių vynų pristatome Jums.

Įdomu:

Ar žinojote? Bri ir kamamberas – prancūziški sūriai, mėgstami visame pasaulyje – yra panašūs it du vandens lašai. Plika akimi juodu atskirti sunku – abu gaubti švelniu baltu pelėsiu, o nekvalifikuotam gomuriui beveik neįmanoma atpažinti ir subtilių skonio skirtumų.

Gruzdintos bulvytės (ang. French fries) – visai ne prancūziškos. Šį užkandį po Pirmojo pasaulinio karo išpopuliarino JAV kareiviai, pirmą kartą jų paragavę kad ir prancūzakalbėje, bet vis dėlto Belgijoje.

Produktai iš Prancūzijos – kiekvienos IKI parduotuvės pasididžiavimas.

Šios savaitės akcijos

Sveriami obuoliai GOLDEN Akcija galioja nuo 2018.01.15 iki 2018.01.21
Plačiau
Sveriami mažieji apelsinai Akcija galioja nuo 2018.01.15 iki 2018.01.21
Plačiau