Maisto kultūra

Receptai

Antiena su aštriu šokolado padažu

(3)
30 min.

Jei mėgstate antieną, tačiau jau esate prisiragavę tradicinių receptų, išbandykite šį. Įdomus derinys su juoduoju šokoladu atskleis visai kitokį antienos skonį. O jei mieliau renkatės kitokią paukštieną, aštrus šokolado padažas puikiai papildys vištienos troškinį ar net ryžių garnyrą.

  1. Nuo antienos filė pašalinkite riebalų perteklių ir skersai įpjaukite odelę. Dėkite filė gabalėlius į šaltą keptuvę ir vartydami kepkite ant karštos ugnies. 
  2. Kai mėsa įgaus auksinį atspalvį, sudėkite ją į skardą odele į viršų ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7 minutes. 
  3. Keptuvėje paruoškite padažą: ant mažos ugnies pakepinkite svogūnus, supilkite raudonąjį vyną ir prieskonius, dar kiek pakaitinę sudėkite šokoladą ir sviestą. 
  4. Dar šiltą antienos filė gausiai užpilkite padažu.
Porcijų skaičius:
  • Antienos filė
    600 g
  • Svogūnai
    2 vnt.
  • Raudonasis vynas
    500 ml
  • Juodasis šokoladas
    20 g
  • Sviestas
    20 g
  • Karštojo vyno prieskoniai
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Nuo antienos filė pašalinkite riebalų perteklių ir skersai įpjaukite odelę. Dėkite filė gabalėlius į šaltą keptuvę ir vartydami kepkite ant karštos ugnies. 
  2. Kai mėsa įgaus auksinį atspalvį, sudėkite ją į skardą odele į viršų ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7 minutes. 
  3. Keptuvėje paruoškite padažą: ant mažos ugnies pakepinkite svogūnus, supilkite raudonąjį vyną ir prieskonius, dar kiek pakaitinę sudėkite šokoladą ir sviestą. 
  4. Dar šiltą antienos filė gausiai užpilkite padažu.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Antienos filė
    600 g
  • Svogūnai
    2 vnt.
  • Raudonasis vynas
    500 ml
  • Juodasis šokoladas
    20 g
  • Sviestas
    20 g
  • Karštojo vyno prieskoniai
  • Druska
  • Pipirai