Maisto kultūra

Receptai

Apelsininis pyragas su rozmarinais

(3)
1 val.

Tikra Kalėdų stalo puošmena – pyragas, pilnas sodraus apelsinų skonio ir papuoštas cukruotomis rozmarino šakelėmis.

  1. Orkaitę iš anksto įkaitinkite iki 160 laipsnių.
  2. Minkštą kambario temperatūros sviestą plakite su cukrumi iki purios masės.
  3. Po vieną įmuškite ir gerai išmaišykite kiaušinius.
  4. Suberkite miltus, pasmulkintus rozmarinus, supilkite sultis bei pieną ir gerai išmaišykite.
  5. Tešlą supilkite į apvalią kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
  6. Kepkite apie 4045 minutes. Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti.
  7. Glajui cukraus pudrą sumaišykite su apelsinų sultimis iki vientisos konsistencijos. Apliekite juo atvėsusį pyragą.
  8. Pyragą dekoruokite karštame vandenyje pamirkytomis ir cukraus pudroje apvoliotomis rozmarinų šakelėmis.
Porcijų skaičius:
  • Sviestas
    250 g
  • Cukrus
    220 g
  • Kiaušiniai
    3 vnt.
  • Miltai
    300 g
  • Švieži rozmarinai
    1 a. š.
  • Tarkuota apelsino žievelė
    1 v. š.
  • Apelsinų sultys
    175 ml
  • Pienas
    180 ml
  • Cukraus pudra
    340 g

Paruošimas

  1. Orkaitę iš anksto įkaitinkite iki 160 laipsnių.
  2. Minkštą kambario temperatūros sviestą plakite su cukrumi iki purios masės.
  3. Po vieną įmuškite ir gerai išmaišykite kiaušinius.
  4. Suberkite miltus, pasmulkintus rozmarinus, supilkite sultis bei pieną ir gerai išmaišykite.
  5. Tešlą supilkite į apvalią kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
  6. Kepkite apie 4045 minutes. Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti.
  7. Glajui cukraus pudrą sumaišykite su apelsinų sultimis iki vientisos konsistencijos. Apliekite juo atvėsusį pyragą.
  8. Pyragą dekoruokite karštame vandenyje pamirkytomis ir cukraus pudroje apvoliotomis rozmarinų šakelėmis.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Sviestas
    250 g
  • Cukrus
    220 g
  • Kiaušiniai
    3 vnt.
  • Miltai
    300 g
  • Švieži rozmarinai
    1 a. š.
  • Tarkuota apelsino žievelė
    1 v. š.
  • Apelsinų sultys
    175 ml
  • Pienas
    180 ml
  • Cukraus pudra
    340 g