Maisto kultūra

Receptai

Aštri sriuba

(3)
1 val. 10 min.

Ypač soti sodraus skonio sriuba – tarsi du patiekalai viename. Vietoj jautienos faršo galite naudoti kitą mėgstamą mėsą – maltą kiaulieną, vištieną, kalakutieną. Patiekite su rieke skrudintos baltos duonos.

  1. Su aliejumi pakepinkite smulkintą svogūną ir česnaką, sudėkite faršą.
  2. Nuolat maišydami mėsą pakepinkite 5 minutes, sumažinkite karštį.
  3. Sudėkite pupeles, pomidorus, smulkintą papriką, prieskonius, supilkite sultinį ir nuolat pamaišydami troškinkite apie valandą. 
  4. Sriubą supylę į lėkštes, papuoškite petražolėmis ir patiekite su balta duona.
Porcijų skaičius:
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Česnakas
    2 skiltelės
  • Jautienos faršas
    500 g
  • Konservuotos raudonosios pupelės
    2 skardinės
  • Konservuoti pomidorai
    2 skardinės
  • Sultinys
    700 ml
  • Aitrioji paprika
    1 vnt.
  • Petražolės
    1 žiupsnis
  • Aliejus kepti

Paruošimas

  1. Su aliejumi pakepinkite smulkintą svogūną ir česnaką, sudėkite faršą.
  2. Nuolat maišydami mėsą pakepinkite 5 minutes, sumažinkite karštį.
  3. Sudėkite pupeles, pomidorus, smulkintą papriką, prieskonius, supilkite sultinį ir nuolat pamaišydami troškinkite apie valandą. 
  4. Sriubą supylę į lėkštes, papuoškite petražolėmis ir patiekite su balta duona.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Česnakas
    2 skiltelės
  • Jautienos faršas
    500 g
  • Konservuotos raudonosios pupelės
    2 skardinės
  • Konservuoti pomidorai
    2 skardinės
  • Sultinys
    700 ml
  • Aitrioji paprika
    1 vnt.
  • Petražolės
    1 žiupsnis
  • Aliejus kepti