Maisto kultūra

Receptai

Auksiniai lietiniai su vištiena

(3)
1 val.

Švelnaus skonio vištienos ir majonezo įdaras bei auksinė sūrio plutelė – tikras gardumėlis. O su lietinių forma galite laisvai improvizuoti: perlenkti juos pusiau kaip omletą, sulankstyti kaip vokelius ar suvynioti į ritinius.

  1. Į dalį miltų įmuškite kiaušinį, supilkite atvėsusį ištirpintą sviestą, pieną ir pagardinę žiupsneliu cukraus bei druskos gerai išmaišykite. Maišydami toliau berkite miltus, kol gausite reikiamą konsistenciją.
  2. Su sviestu apkepinkite susmulkintą svogūną ir česnakus. Į tą pačią keptuvę dėkite mažais gabalėliais supjaustytą vištieną ir kepkite tol, kol mėsa suminkštės.
  3. Į keptuvę įkrėskite kelis šaukštus majonezo ir gerai išmaišykite.
  4. Didelėje keptuvėje iškepkite lietinius. 
  5. Ant kiekvieno lietinio dėkite kelis šaukštus vištienos įdaro, pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir perlenkite pusiau.
  6. Patiekite su šviežiais žalumynais ir natūralaus jogurto padažu.
Porcijų skaičius:
  • Vištienos filė
    400 g
  • Miltai
    300 g
  • Pienas
    2 stiklinės
  • Kiaušinis
    1 vnt.
  • Majonezas
    2 v. š.
  • Kietasis sūris
    200 g
  • Sviestas
    50 g
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Česnakas
    4 skiltelės
  • Cukrus
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Į dalį miltų įmuškite kiaušinį, supilkite atvėsusį ištirpintą sviestą, pieną ir pagardinę žiupsneliu cukraus bei druskos gerai išmaišykite. Maišydami toliau berkite miltus, kol gausite reikiamą konsistenciją.
  2. Su sviestu apkepinkite susmulkintą svogūną ir česnakus. Į tą pačią keptuvę dėkite mažais gabalėliais supjaustytą vištieną ir kepkite tol, kol mėsa suminkštės.
  3. Į keptuvę įkrėskite kelis šaukštus majonezo ir gerai išmaišykite.
  4. Didelėje keptuvėje iškepkite lietinius. 
  5. Ant kiekvieno lietinio dėkite kelis šaukštus vištienos įdaro, pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir perlenkite pusiau.
  6. Patiekite su šviežiais žalumynais ir natūralaus jogurto padažu.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Vištienos filė
    400 g
  • Miltai
    300 g
  • Pienas
    2 stiklinės
  • Kiaušinis
    1 vnt.
  • Majonezas
    2 v. š.
  • Kietasis sūris
    200 g
  • Sviestas
    50 g
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Česnakas
    4 skiltelės
  • Cukrus
  • Druska
  • Pipirai