Maisto kultūra

Receptai

Austrės a la Rockefeller

(3)
20 min.

Pasakojama, kad šį receptą sukūrė „Antoine’s” restorano šefas Naujajame Orleane dar 1899 metais. Taip paruoštų austrių skonis buvęs toks turtingas, kad jos buvo pavadintos tuo metu turtingiausio žmogaus pavarde.

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
  2. Česnakus, špinatus, svogūnų laiškus sutrinkite elektriniu smulkintuvu.
  3. Minkštą kambario temperatūros sviestą sumaišykite su maltais džiūvėsėliais, pankolio sėklomis ir aitriuoju padažu. Gautą masę sumaišykite su sutrintais žalumynais. Uždenkite ir valandai dėkite į šaldytuvą.
  4. Į skardą supilkite druską ir tolygiai paskirstykite. Austres atidarykite, nuimkite viršutinį kiautą, o geldeles su austrėmis dėkite į skardą ant druskos. Į kiekvieną geldelę dėkite po šaukštą špinatų įdaro ir užbarstykite sūriu,
  5. Kepkite apie 8 minutes.
Porcijų skaičius:
  • Austrės
    24 vnt.
  • Česnakas
    1 skilt.
  • Špinatai
    100 g
  • Svogūnų laiškai
    20 g
  • Sviestas
    60 g
  • Malti džiūvėsėliai
    60 g
  • Pankolio sėklos
    1 a. š.
  • Aitriųjų paprikų padažas
    1 a. š.
  • Stambi valgomoji akmens druska
    500 g
  • Tarkuotas parmezanas
    60 g

Paruošimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
  2. Česnakus, špinatus, svogūnų laiškus sutrinkite elektriniu smulkintuvu.
  3. Minkštą kambario temperatūros sviestą sumaišykite su maltais džiūvėsėliais, pankolio sėklomis ir aitriuoju padažu. Gautą masę sumaišykite su sutrintais žalumynais. Uždenkite ir valandai dėkite į šaldytuvą.
  4. Į skardą supilkite druską ir tolygiai paskirstykite. Austres atidarykite, nuimkite viršutinį kiautą, o geldeles su austrėmis dėkite į skardą ant druskos. Į kiekvieną geldelę dėkite po šaukštą špinatų įdaro ir užbarstykite sūriu,
  5. Kepkite apie 8 minutes.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Austrės
    24 vnt.
  • Česnakas
    1 skilt.
  • Špinatai
    100 g
  • Svogūnų laiškai
    20 g
  • Sviestas
    60 g
  • Malti džiūvėsėliai
    60 g
  • Pankolio sėklos
    1 a. š.
  • Aitriųjų paprikų padažas
    1 a. š.
  • Stambi valgomoji akmens druska
    500 g
  • Tarkuotas parmezanas
    60 g