Maisto kultūra

Receptai

Avinžirnių troškinys su septyniais prieskoniais

(3)
30 min.

Avinžirniai - puikus baltymų šaltinis nevalgantiems mėsos, o šis aromatingas troškinys patiks net ir visavalgiams. Prieskonių ryškumą bei pomidorų rūgštelę čia labai gardžiai sušvelnina kokosų pienas.

  1. Avinžirnius pamirkykite pernakt ir išvirkite pagal nuorodas ant pakuotės (galite naudoti ir konservuotus avinžirnius).
  2. Didelėje ketaus keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną apie 5-6 minutes.
  3. Suberkite visus prieskonius ir gerai išmaišykite. Kai prieskoniai susimaišys su svogūnais, sukrėskite pomidorų pastą.
  4. Suberkite avinžirnius ir sudėkite smulkiai sukapotas česnako skilteles, įpilkite balzaminio acto ir sukrėskite konservuotus pomidorus. Viską gerai sumaišykite ir supilkite kokosų pieną. Leiskite troškiniui užvirti, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 10-15 minučių, kol sutirštės, o visi skoniai tarpusavyje susimaišys.
  5. Patiekite su pasmulkintais svogūnų laiškais ir aitriąją paprika.
Porcijų skaičius:
  • Alyvuogių aliejus
    2 v. š.
  • Svogūnai
    1 vnt.
  • Pomidorų pasta
    1 v. š.
  • Česnakai
    2 skilt.
  • Avinžirniai
    400 g
  • Balzaminis actas
    1 a. š.
  • Konservuoti pomirodai
    400 ml
  • Kokosų pienas
    200 ml
  • Druska
  • Pipirai
  • Svogūnų laiškai
    10 g
  • Aitriosios paprikos
    1 vnt.
  • Maltas kuminas
    1 a. š.
  • Maltos kalendros
    1 a. š.
  • Rūkytos raudonosios paprikos
    1 a. š.
  • Ciberžolė
    0.5 a. š.
  • Džiovintas raudonėlis
    0.5 a. š.
  • Džiovintos aitriosios paprikos
    0.5 a. š.
  • Maltas cinamonas
    0.25 a. š.

Paruošimas

  1. Avinžirnius pamirkykite pernakt ir išvirkite pagal nuorodas ant pakuotės (galite naudoti ir konservuotus avinžirnius).
  2. Didelėje ketaus keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną apie 5-6 minutes.
  3. Suberkite visus prieskonius ir gerai išmaišykite. Kai prieskoniai susimaišys su svogūnais, sukrėskite pomidorų pastą.
  4. Suberkite avinžirnius ir sudėkite smulkiai sukapotas česnako skilteles, įpilkite balzaminio acto ir sukrėskite konservuotus pomidorus. Viską gerai sumaišykite ir supilkite kokosų pieną. Leiskite troškiniui užvirti, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 10-15 minučių, kol sutirštės, o visi skoniai tarpusavyje susimaišys.
  5. Patiekite su pasmulkintais svogūnų laiškais ir aitriąją paprika.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus
    2 v. š.
  • Svogūnai
    1 vnt.
  • Pomidorų pasta
    1 v. š.
  • Česnakai
    2 skilt.
  • Avinžirniai
    400 g
  • Balzaminis actas
    1 a. š.
  • Konservuoti pomirodai
    400 ml
  • Kokosų pienas
    200 ml
  • Druska
  • Pipirai
  • Svogūnų laiškai
    10 g
  • Aitriosios paprikos
    1 vnt.
  • Maltas kuminas
    1 a. š.
  • Maltos kalendros
    1 a. š.
  • Rūkytos raudonosios paprikos
    1 a. š.
  • Ciberžolė
    0.5 a. š.
  • Džiovintas raudonėlis
    0.5 a. š.
  • Džiovintos aitriosios paprikos
    0.5 a. š.
  • Maltas cinamonas
    0.25 a. š.