Maisto kultūra

Receptai

Baltojo šokolado ir varškės skanėstas

(3)
1 val. 15 min.

Sakoma, kad varškė – vienas seniausių žmonijai žinomų pieno produktų. Pirmoji varškė, ko gero, atsirado visai netyčia – tiesiog sugižus pienui. O dabar ją mėgsta net ir didžiausi smaližiai. Todėl kai norisi ko nors saldaus, o šaldytuve turite tik varškės, pasikliaukite šiuo balto ir puraus deserto receptu.

  1. Ištirpinkite šokoladą. 
  2. Kol jis vės, gerai išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite ją į varškę. 
  3. Į masę supilkite atvėsusį, bet dar skystą šokoladą, suberkite persijotą cukraus pudrą ir viską išmaišykite. 
  4. Valandą palaikykite šaldytuve ir pagardinę mėgstamais vaisiais ar uogomis ragaukite.
Porcijų skaičius:
  • Varškė
    250 g
  • Grietinėlė
    200 ml
  • Baltasis šokoladas
    100 g
  • Cukraus pudra
    50 g

Paruošimas

  1. Ištirpinkite šokoladą. 
  2. Kol jis vės, gerai išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite ją į varškę. 
  3. Į masę supilkite atvėsusį, bet dar skystą šokoladą, suberkite persijotą cukraus pudrą ir viską išmaišykite. 
  4. Valandą palaikykite šaldytuve ir pagardinę mėgstamais vaisiais ar uogomis ragaukite.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Varškė
    250 g
  • Grietinėlė
    200 ml
  • Baltasis šokoladas
    100 g
  • Cukraus pudra
    50 g