Maisto kultūra

Receptai

Baltyminis pyragas su vyšniomis

(3)
45 min.

Keletas patarimų ruošiantiesiems baltyminę tešlą pirmą kartą: cukrų į plakamus baltymus pilkite dalimis. Taip pat svarbu atidžiai atskirti baltymus nuo trynių ir nusausinti plakimui naudojamą indą – net mažas lašelis trynio ar vandens gali sugadinti visą morengo gamybą.

  1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, įmaišykite kiaušinių trynius, įpilkite pieno ir suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. 
  2. Viską gerai išmaišykite ir supilkite į kepimo skardą. 
  3. Kitame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus su 100 g cukraus.
  4. Baltymine mase tolygiai užtepkite būsimo pyrago viršų. 
  5. Kepkite iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. 
  6. Iškepusį ir atvėsusį pyragą perpjaukite pusiau ir pertepkite plaktos grietinėlės bei kapotų vyšnių kremu.
Porcijų skaičius:
  • Sviestas
    75 g
  • Cukrus
    300 g
  • Kiaušiniai
    4 vnt.
  • Pienas
    45 g
  • Kvietiniai miltai
    90 g
  • Kepimo milteliai
    6 g
  • Plakta grietinėlė
    250 g
  • Kapotos vyšnios
    300 g

Paruošimas

  1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, įmaišykite kiaušinių trynius, įpilkite pieno ir suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. 
  2. Viską gerai išmaišykite ir supilkite į kepimo skardą. 
  3. Kitame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus su 100 g cukraus.
  4. Baltymine mase tolygiai užtepkite būsimo pyrago viršų. 
  5. Kepkite iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. 
  6. Iškepusį ir atvėsusį pyragą perpjaukite pusiau ir pertepkite plaktos grietinėlės bei kapotų vyšnių kremu.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Sviestas
    75 g
  • Cukrus
    300 g
  • Kiaušiniai
    4 vnt.
  • Pienas
    45 g
  • Kvietiniai miltai
    90 g
  • Kepimo milteliai
    6 g
  • Plakta grietinėlė
    250 g
  • Kapotos vyšnios
    300 g