Maisto kultūra

Receptai

Braškių ir sūrio salotos

(3)
15 min.

Salotų lėkštėje – tikra skonių šventė: švelnaus skonio ICEBERG salotas papildo saldžios braškės, pikantiški mėlynieji svogūnai ir minkštas mėlynojo pelėsio sūris.

  1. Peiliu sukapokite graikinius riešutus ir maišydami apskrudinkite sausoje keptuvėje.
  2. Nuplaukite, nusausinkite ICEBERG salotą ir suplėšykite lapus į didelį dubenį.
  3. Sumaišykite su perpus perpjautomis braškėmis, pusžiedžiais supjaustytu mėlynuoju svogūnu ir pelėsinio sūrio trupiniais.
  4. Salotas apliekite alyvuogių aliejaus, aviečių acto ir balzaminio acto mišiniu, papuoškite skrudintais riešutais ir skanaukite.
Porcijų skaičius:
  • ICEBERG salota
    1 vnt.
  • Mėlynasis svogūnas
    0.5 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
    3 v. š.
  • Balzaminis actas
    3 v. š.
  • Šviežios braškės
    200 g
  • Mėlynojo pelėsio sūris
    200 g
  • Graikiniai riešutai
    100 g
  • Aviečių actas
    3 v. š.

Paruošimas

  1. Peiliu sukapokite graikinius riešutus ir maišydami apskrudinkite sausoje keptuvėje.
  2. Nuplaukite, nusausinkite ICEBERG salotą ir suplėšykite lapus į didelį dubenį.
  3. Sumaišykite su perpus perpjautomis braškėmis, pusžiedžiais supjaustytu mėlynuoju svogūnu ir pelėsinio sūrio trupiniais.
  4. Salotas apliekite alyvuogių aliejaus, aviečių acto ir balzaminio acto mišiniu, papuoškite skrudintais riešutais ir skanaukite.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • ICEBERG salota
    1 vnt.
  • Mėlynasis svogūnas
    0.5 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
    3 v. š.
  • Balzaminis actas
    3 v. š.
  • Šviežios braškės
    200 g
  • Mėlynojo pelėsio sūris
    200 g
  • Graikiniai riešutai
    100 g
  • Aviečių actas
    3 v. š.