Maisto kultūra

Receptai

Brokolių sriuba su mėlynojo pelėsio sūriu

(3)
35 min.

Švelni, kreminė, tiršta ir šiek tiek pikantiška trinta brokolių sriuba, pagardinta mėlynojo pelėsinio sūrio gabalėliais. Patiks ir vegetarams – panorėję vištienos sultinį tiesiog pakeiskite daržovių nuoviru.

  1. Susmulkinkite svogūną ir pakepinkite puode, kol pagels.
  2. Sudėkite sviestą, smulkintą salierą, porą ir bulvę. Uždėkite dangtį ir patroškinkite 5 minutes.
  3. Sudėkite kietesnes brokolio dalis (kotelius), supilkite sultinį ir troškinkite 5–10 minučių, kol visos daržovės suminkštės. 
  4. Suberkite likusias brokolio dalis ir druską, patroškinkite dar 5 minutes.
  5. Masę sutrinkite maisto trintuvu, tuomet sutrupinkite sūrį.
  6. Supilstę į lėkštes, pabarstykite juodaisiais pipirais.
Porcijų skaičius:
  • Brokolis
    1 vnt.
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Poras
    1 vnt.
  • Saliero lapkotis
    1 vnt.
  • Didelė bulvė
    1 vnt.
  • Daržovių arba vištienos sultinys
    1 l
  • Sviestas
    1 v. š.
  • Aliejus kepti
    2 v. š.
  • Mėlynojo pelėsio sūris
    150 g
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Susmulkinkite svogūną ir pakepinkite puode, kol pagels.
  2. Sudėkite sviestą, smulkintą salierą, porą ir bulvę. Uždėkite dangtį ir patroškinkite 5 minutes.
  3. Sudėkite kietesnes brokolio dalis (kotelius), supilkite sultinį ir troškinkite 5–10 minučių, kol visos daržovės suminkštės. 
  4. Suberkite likusias brokolio dalis ir druską, patroškinkite dar 5 minutes.
  5. Masę sutrinkite maisto trintuvu, tuomet sutrupinkite sūrį.
  6. Supilstę į lėkštes, pabarstykite juodaisiais pipirais.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Brokolis
    1 vnt.
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Poras
    1 vnt.
  • Saliero lapkotis
    1 vnt.
  • Didelė bulvė
    1 vnt.
  • Daržovių arba vištienos sultinys
    1 l
  • Sviestas
    1 v. š.
  • Aliejus kepti
    2 v. š.
  • Mėlynojo pelėsio sūris
    150 g
  • Druska
  • Pipirai