Maisto kultūra

Receptai

Brusketos su maskarponės bei ožkų pieno sūrio užtepu ir keptais pomidorais

(3)
20 min.

Ožkų pieno sūrio sūrumas, susipynęs su natūraliu pomidorų saldumu, puikiai dera prie traškių prancūziško batono riekelių. Greitai ir lengvai paruošiamos brusketos savo spalvomis papuoš kiekvieną stalą, o skoniu nustebins ir didžiausią gurmaną.  

  1. Prancūzišką batoną supjaustykite 1 cm storio riekelėmis ir paskrudinkite orkaitėje apie 5 minutes, kad taptų traškus.

  2. Maskarponės bei kreminį ožkos pieno sūrį sutrinkite iki vientisos masės.

  3. Vyšninius pomidorus apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite žiupsneliu druskos. Sudėkite į kepimo indą ir kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes.   

  4. Ant atvėsusių traškių duonos riekelių tepkite paruoštą sūrio užtepą, ant viršaus dėkite atvėsti spėjusius apkeptus pomidorus.

  5. Brusketas pagardinkite balzamiko padažu ir šviežiais bazilikais.

Porcijų skaičius:
  • IKI Gourmet prancūziškas batonas
    1 vnt.
  • Maskarponės sūris
    250 g
  • Kreminis ožkų pieno sūris
    150 g
  • Vyšniniai pomidorai
    2 pak.
  • Itin tyras IKI alyvuogių aliejus
    2 v. š.
  • Balzamiko padažas
    2 v. š.
  • Druska
  • Švieži bazilikai
    1 sauja

Paruošimas

  1. Prancūzišką batoną supjaustykite 1 cm storio riekelėmis ir paskrudinkite orkaitėje apie 5 minutes, kad taptų traškus.

  2. Maskarponės bei kreminį ožkos pieno sūrį sutrinkite iki vientisos masės.

  3. Vyšninius pomidorus apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite žiupsneliu druskos. Sudėkite į kepimo indą ir kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes.   

  4. Ant atvėsusių traškių duonos riekelių tepkite paruoštą sūrio užtepą, ant viršaus dėkite atvėsti spėjusius apkeptus pomidorus.

  5. Brusketas pagardinkite balzamiko padažu ir šviežiais bazilikais.

Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • IKI Gourmet prancūziškas batonas
    1 vnt.
  • Maskarponės sūris
    250 g
  • Kreminis ožkų pieno sūris
    150 g
  • Vyšniniai pomidorai
    2 pak.
  • Itin tyras IKI alyvuogių aliejus
    2 v. š.
  • Balzamiko padažas
    2 v. š.
  • Druska
  • Švieži bazilikai
    1 sauja