Burgundiška jautiena
-
Troškintuve su sviestu pakepinkite smulkintus svogūnus ir šoninę.
-
Išgriebkite kiaurasamčiu ir pasidėkite į šoną.
-
Tame pat puode nustatę maksimalią kaitrą kelias minutes paskrudinkite mėsos gabaliukus.
-
Suberkite stambokais griežinėliais pjaustytas morkas ir kepkite dar 5 min.
-
Apskrudusią mėsą apibarstykite miltais, pakepinkite.
-
Įpilkite 1,5 l vandens.
-
Sudėkite šoninę ir svogūnus į troškintuvą, supilkite raudonąjį vyną.
-
Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įdėkite žolelių ir traiškytas česnako skilteles.
-
Užvirkite, uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies 2–3 val.
-
Suberkite pjaustytus grybus ir troškinkite dar valandą. Padažas turi būti tąsus, bet ne per tirštas.
-
Troškinį tiekite su makaronais arba grilyje ar garuose virtomis daržovėmis.