Burgundiška jautiena

Burgundiška jautiena
  1. Troškintuve su sviestu pakepinkite smulkintus svogūnus ir šoninę.

  2. Išgriebkite kiaurasamčiu ir pasidėkite į šoną.

  3. Tame pat puode nustatę maksimalią kaitrą kelias minutes paskrudinkite mėsos gabaliukus.

  4. Suberkite stambokais griežinėliais pjaustytas morkas ir kepkite dar 5 min.

  5. Apskrudusią mėsą apibarstykite miltais, pakepinkite.

  6. Įpilkite 1,5 l vandens.

  7. Sudėkite šoninę ir svogūnus į troškintuvą, supilkite raudonąjį vyną.

  8. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įdėkite žolelių ir traiškytas česnako skilteles.

  9. Užvirkite, uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies 2–3 val.

  10. Suberkite pjaustytus grybus ir troškinkite dar valandą. Padažas turi būti tąsus, bet ne per tirštas.

  11. Troškinį tiekite su makaronais arba grilyje ar garuose virtomis daržovėmis.