Maisto kultūra

Receptai

Burgundiška jautiena

(3)
4 val.

Burgundiškos jautienos paslaptis – kruopštus ir ilgas gamybos procesas. Tačiau vos paragavę šio prancūzų virtuvės šedevro, įsitikinsite: laukti buvo verta.

  1. Troškintuve su sviestu pakepinkite smulkintus svogūnus ir šoninę.

  2. Išgriebkite kiaurasamčiu ir pasidėkite į šoną.

  3. Tame pat puode nustatę maksimalią kaitrą kelias minutes paskrudinkite mėsos gabaliukus.

  4. Suberkite stambokais griežinėliais pjaustytas morkas ir kepkite dar 5 min.

  5. Apskrudusią mėsą apibarstykite miltais, pakepinkite.

  6. Įpilkite 1,5 l vandens.

  7. Sudėkite šoninę ir svogūnus į troškintuvą, supilkite raudonąjį vyną.

  8. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įdėkite žolelių ir traiškytas česnako skilteles.

  9. Užvirkite, uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies 2–3 val.

  10. Suberkite pjaustytus grybus ir troškinkite dar valandą. Padažas turi būti tąsus, bet ne per tirštas.

  11. Troškinį tiekite su makaronais arba grilyje ar garuose virtomis daržovėmis.

Porcijų skaičius:
  • Jautiena, pjaustyta 3 cm storio kubeliais
    1.5 kg
  • Sausas raudonasis vynas
    500 ml
  • Maži svogūnai
    10 vnt.
  • Morkos
    2 vnt.
  • Šoninė
    200 g
  • Grybai
    250 g
  • Česnakas
    2 skilt.
  • Miltai
    60 g
  • Sviestas
    60 g
  • Prieskoninės žolelės
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Troškintuve su sviestu pakepinkite smulkintus svogūnus ir šoninę.

  2. Išgriebkite kiaurasamčiu ir pasidėkite į šoną.

  3. Tame pat puode nustatę maksimalią kaitrą kelias minutes paskrudinkite mėsos gabaliukus.

  4. Suberkite stambokais griežinėliais pjaustytas morkas ir kepkite dar 5 min.

  5. Apskrudusią mėsą apibarstykite miltais, pakepinkite.

  6. Įpilkite 1,5 l vandens.

  7. Sudėkite šoninę ir svogūnus į troškintuvą, supilkite raudonąjį vyną.

  8. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įdėkite žolelių ir traiškytas česnako skilteles.

  9. Užvirkite, uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies 2–3 val.

  10. Suberkite pjaustytus grybus ir troškinkite dar valandą. Padažas turi būti tąsus, bet ne per tirštas.

  11. Troškinį tiekite su makaronais arba grilyje ar garuose virtomis daržovėmis.

Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Jautiena, pjaustyta 3 cm storio kubeliais
    1.5 kg
  • Sausas raudonasis vynas
    500 ml
  • Maži svogūnai
    10 vnt.
  • Morkos
    2 vnt.
  • Šoninė
    200 g
  • Grybai
    250 g
  • Česnakas
    2 skilt.
  • Miltai
    60 g
  • Sviestas
    60 g
  • Prieskoninės žolelės
  • Druska
  • Pipirai