Maisto kultūra

Receptai

Burnoje tirpstanti jautiena

(3)
3 val. 30 min.

Šiek tiek kantrybės marinuojant, ir po kelių valandų orkaitėje jau garuos jautiena, kuri iš tiesų tirpsta burnoje. Ją lengva suplėšyti atskiromis skaidulomis, todėl po pietų likusios mėsos gabalėliais galėsite papildyti virtų makaronų patiekalus, bulvių košę, salotas ar suvožtinį.

  1. Jautienos kumpį parą palaikykite marinate su rozmarinais, čiobreliais, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. 
  2. Mėsai išsimarinavus gerai įkaitinkite keptuvę ir kelias minutes apkepinkite visą gabalą iš abiejų pusių. 
  3. Tada kepkite iki 120 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 3 valandas. 
  4. Paskui padidinkite temperatūrą iki 200 laipsnių ir pakepkite dar 20 minučių.
Porcijų skaičius:
  • Jautienos kumpis
    900 g
  • Rozmarinai
    2 vnt.
  • Čiobreliai
    2 a. š.
  • Alyvuogių aliejus
    1 a. š.
  • Druska
    1 a. š.
  • Pipirai
    1 a. š.

Paruošimas

  1. Jautienos kumpį parą palaikykite marinate su rozmarinais, čiobreliais, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. 
  2. Mėsai išsimarinavus gerai įkaitinkite keptuvę ir kelias minutes apkepinkite visą gabalą iš abiejų pusių. 
  3. Tada kepkite iki 120 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 3 valandas. 
  4. Paskui padidinkite temperatūrą iki 200 laipsnių ir pakepkite dar 20 minučių.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Jautienos kumpis
    900 g
  • Rozmarinai
    2 vnt.
  • Čiobreliai
    2 a. š.
  • Alyvuogių aliejus
    1 a. š.
  • Druska
    1 a. š.
  • Pipirai
    1 a. š.