Maisto kultūra

Receptai

Burokėlių humusas

(3)
10 min.

Rytietiško avinžirnių humuso receptas su tradicinės lietuvių virtuvės prieskoniu – sotus, ryškus, ir kvepiantis burokėliais.

  1. Burokėlius, nuvarvintus avinžirnius, graikinius riešutus, česnako skiltelę ir kuminus susmulkinkite elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės.
  2. Įmaišykite citrinos sultis, aliejų.
  3. Paskaninkite druska ir pipirais pagal savo skonį.
  4. Humusą sukrėskite į serviravimo dubenėlį, įdėkite keletą šaukštų natūralaus jogurto ir ragaukite su balta prancūziška duona, trapučiais ar ruginės duonos džiūvėsėliais.
Porcijų skaičius:
  • Virti burokėliai
    250 g
  • Citrina
    1 vnt.
  • Konservuoti avinžirniai
    400 g
  • Alyvuogių aliejus
    3 v. š.
  • Graikiniai riešutai
    50 g
  • Česnakas
    1 skilt.
  • Kuminai
    1 a. š.
  • Druska
  • Pipirai
  • Natūralus jogurtas
    2 v. š.

Paruošimas

  1. Burokėlius, nuvarvintus avinžirnius, graikinius riešutus, česnako skiltelę ir kuminus susmulkinkite elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės.
  2. Įmaišykite citrinos sultis, aliejų.
  3. Paskaninkite druska ir pipirais pagal savo skonį.
  4. Humusą sukrėskite į serviravimo dubenėlį, įdėkite keletą šaukštų natūralaus jogurto ir ragaukite su balta prancūziška duona, trapučiais ar ruginės duonos džiūvėsėliais.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Virti burokėliai
    250 g
  • Citrina
    1 vnt.
  • Konservuoti avinžirniai
    400 g
  • Alyvuogių aliejus
    3 v. š.
  • Graikiniai riešutai
    50 g
  • Česnakas
    1 skilt.
  • Kuminai
    1 a. š.
  • Druska
  • Pipirai
  • Natūralus jogurtas
    2 v. š.