Maisto kultūra

Receptai

„Confit de Canard“ (prancūziška antiena)

(3)
16 val.

Prancūziškos ančių kulšelės, kurių pavadinimas į lietuvių kalbą verčiamas „Antienos uogienė“, Prancūzijoje gimė ne kaip pietų patiekalas, o kaip būdas konservuoti mėsą. Autentiškas gaminimo procesas netrumpas, bet tikrai vertas pastangų.

  1. Ančių kulšeles įtrinkite druska ir stambiai grūstais juodaisiais pipirais. 
  2. Dvi kulšeles paguldykite oda žemyn, ant mėsos dėkite po laurų lapą, kelis čiobrelių lapelius ir sutraiškytas česnako skilteles. Ant viršaus uždėkite likusias dvi kulšeles oda į viršų. Uždenkite ir palikite marinuotis. 
  3. Po 12 valandų nubraukite prieskonius, sudėkite kulšeles į aukštą troškinimo indą ir užpilkite ančių taukais.
  4. Uždenkite indą ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 150 laipsnių. Kepkite maždaug 1,5 valandos, sumažinkite kaitrą iki 140 laipsnių ir kepkite dar 2,5 valandos. 
  5. Iškepusias kulšeles atsargiai išgriebkite iš skardelės ir apskrudinkite.
Porcijų skaičius:
  • Ančių kulšelės
    4 vnt.
  • Ančių taukai
    500 ml
  • Česnakas
    3 skiltelės
  • Čiobrelių šakelė
    1 vnt.
  • Laurų lapai
    2 vnt.
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Ančių kulšeles įtrinkite druska ir stambiai grūstais juodaisiais pipirais. 
  2. Dvi kulšeles paguldykite oda žemyn, ant mėsos dėkite po laurų lapą, kelis čiobrelių lapelius ir sutraiškytas česnako skilteles. Ant viršaus uždėkite likusias dvi kulšeles oda į viršų. Uždenkite ir palikite marinuotis. 
  3. Po 12 valandų nubraukite prieskonius, sudėkite kulšeles į aukštą troškinimo indą ir užpilkite ančių taukais.
  4. Uždenkite indą ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 150 laipsnių. Kepkite maždaug 1,5 valandos, sumažinkite kaitrą iki 140 laipsnių ir kepkite dar 2,5 valandos. 
  5. Iškepusias kulšeles atsargiai išgriebkite iš skardelės ir apskrudinkite.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Ančių kulšelės
    4 vnt.
  • Ančių taukai
    500 ml
  • Česnakas
    3 skiltelės
  • Čiobrelių šakelė
    1 vnt.
  • Laurų lapai
    2 vnt.
  • Druska
  • Pipirai