Maisto kultūra

Receptai

Dorada su kaparėlių ir alyvuogių padažu

(3)
15 min.

Švelnaus skonio doradai subtiliai sūrus kaparėlių ir alyvuogių padažas suteiks ypatingo aromato, o sviestas - tirpstančios burnoje tekstūros. Patiekite su šviežiais špinatais, garuose virtomis bulvėmis ir skiltele citrinos.

  1. Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite smulkiai supjaustytą česnako skiltelę, kaparėlius, supjaustytas alyvuoges, krapus, citrinos sultis.
  2. Kaitinkite maišydami, kol visi ingredientai sušils ir paskleis savo aromatus.
  3. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Žuvies filė pasūdykite. Ant vidutinės ugnies kepkite žuvį - kiekvieną pusę apie 2 minutes. Žuvis turi būti iškepusi, tačiau vis dar minkšta ir sultinga.
  4. Žuvį prieš patiekdami apliekite padažu.
Porcijų skaičius:
  • Dorados filė
    1200 g
  • Alyvuogių aliejus
    2 v. š.
  • Sviestas
    100 g
  • Kaparėliai
    20 g
  • Žaliosios alyvuogės
    12 vnt.
  • Česnakai
    1 skilt.
  • Citrinos
    1 vnt.
  • Smulkinti krapai
    1 v. š.
  • Druska

Paruošimas

  1. Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite smulkiai supjaustytą česnako skiltelę, kaparėlius, supjaustytas alyvuoges, krapus, citrinos sultis.
  2. Kaitinkite maišydami, kol visi ingredientai sušils ir paskleis savo aromatus.
  3. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Žuvies filė pasūdykite. Ant vidutinės ugnies kepkite žuvį - kiekvieną pusę apie 2 minutes. Žuvis turi būti iškepusi, tačiau vis dar minkšta ir sultinga.
  4. Žuvį prieš patiekdami apliekite padažu.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Dorados filė
    1200 g
  • Alyvuogių aliejus
    2 v. š.
  • Sviestas
    100 g
  • Kaparėliai
    20 g
  • Žaliosios alyvuogės
    12 vnt.
  • Česnakai
    1 skilt.
  • Citrinos
    1 vnt.
  • Smulkinti krapai
    1 v. š.
  • Druska