Maisto kultūra

Receptai

Duonos padažas

(3)
30 min.
  1. Pavirkite pieną, sviestą, svogūną, gvazdikėlius, pipirus, česnaką ir žoleles 20 min. ant silpnos ugnies.

  2. Suberkite duonos trupinius ir pavirkite dar 3–4 min.

  3. Įmaišykite grietinėlę arba maskarponę.

  4. Suberkite muskatą, pabarstykite prieskoniais ir patiekite.

  5. Galima pasigaminti iš anksto – prieš tris dienas. Prieš patiekdami 3 min. pašildykite ant vidutinės ugnies.

Porcijų skaičius:
  • Pienas
    600 ml
  • Susmulkintas svogūnas
    1 vnt
  • Gvazdikėliai
    6 vnt.
  • Pipirų grūdeliai
    6 vnt.
  • Česnakas
    2 skilt.
  • Lauro lapas
    1 vnt.
  • Rozmarinas
    2 šakelės
  • Prancūziškos bandelės trupiniai
    100 g
  • Grietinėlė arba maskarponė
    4 šaukšt.
  • Tarkuotas muskatas
    1 žiupsnelis

Paruošimas

  1. Pavirkite pieną, sviestą, svogūną, gvazdikėlius, pipirus, česnaką ir žoleles 20 min. ant silpnos ugnies.

  2. Suberkite duonos trupinius ir pavirkite dar 3–4 min.

  3. Įmaišykite grietinėlę arba maskarponę.

  4. Suberkite muskatą, pabarstykite prieskoniais ir patiekite.

  5. Galima pasigaminti iš anksto – prieš tris dienas. Prieš patiekdami 3 min. pašildykite ant vidutinės ugnies.

Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Pienas
    600 ml
  • Susmulkintas svogūnas
    1 vnt
  • Gvazdikėliai
    6 vnt.
  • Pipirų grūdeliai
    6 vnt.
  • Česnakas
    2 skilt.
  • Lauro lapas
    1 vnt.
  • Rozmarinas
    2 šakelės
  • Prancūziškos bandelės trupiniai
    100 g
  • Grietinėlė arba maskarponė
    4 šaukšt.
  • Tarkuotas muskatas
    1 žiupsnelis