Maisto kultūra

Receptai

Duonos užkandis

(3)
15 min.

Svarstote kokiais užkandžiais šiandien pasigardžiuoti, o galbūt laukiate svečių?
Traški česnakinė duona su sūriu ir žolelėmis - gardus ir greitai paruošiamas užkandis, kuriuo tiesiog norėsis pasidalinti!

  1. Išlydykite sviestą, smulkiai supjaustykite petražoles bei česnako skilteles.
  2. Paruoškite žolelių sviestą - į lydytą sviestą sudėkite smulkintas petražoles, česnakus, pagardinkite žiupsneliu druskos.
    Batono ar šviesios duonos kepalėlį supjaustykite įstrižai per batono plotį, vėliau per ilgį. Neperpjaukite - tik įpjaukite.
  3. Kiekvieną tarpelį pašlakstykite paruoštu žolelių sviestu. Į įpjovas prikaišykite sūrio.
  4. Suvynioję į foliją kepkite iki 200 'C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., vėliau atidenkite ir kepkite dar 5-7 min.

Skanaus!

Porcijų skaičius:
  • Šviesios duonos ar batono kepaliukas
    1 vnt.
  • Sviestas
    80 g
  • Mocarelos sūris
    100 g
  • Česnakas
    2 skilt.
  • Saujelė petražolių
  • Druska

Paruošimas

  1. Išlydykite sviestą, smulkiai supjaustykite petražoles bei česnako skilteles.
  2. Paruoškite žolelių sviestą - į lydytą sviestą sudėkite smulkintas petražoles, česnakus, pagardinkite žiupsneliu druskos.
    Batono ar šviesios duonos kepalėlį supjaustykite įstrižai per batono plotį, vėliau per ilgį. Neperpjaukite - tik įpjaukite.
  3. Kiekvieną tarpelį pašlakstykite paruoštu žolelių sviestu. Į įpjovas prikaišykite sūrio.
  4. Suvynioję į foliją kepkite iki 200 'C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., vėliau atidenkite ir kepkite dar 5-7 min.

Skanaus!

Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Šviesios duonos ar batono kepaliukas
    1 vnt.
  • Sviestas
    80 g
  • Mocarelos sūris
    100 g
  • Česnakas
    2 skilt.
  • Saujelė petražolių
  • Druska