Maisto kultūra

Receptai

Filo tešlos krepšeliai su baravykais ir čiobreliais

(3)
45 min.

Plona it popierius filo tešla šiems pyragėliams suteikia ypatingo traškumo, o švieži čiobreliai - sodrų aromatą ir išskirtinį skonį. Krepšelių įdarui galite naudoti tiek šviežius, tiek džiovintus baravykus, taip pat juos keisti kitais mėgstamais grybais – tikrai neprašausite!

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.

  2. Smulkiai supjaustykite baravykus ir svogūną, pakepinkite svieste.

  3. Sudėkite smulkintą česnaką, šiek tiek apkepkite. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais bei čiobreliais.

  4. Filo tešlą supjaustykite kvadratėliais ir kiekvieną jų ištepkite alyvuogių aliejumi.

  5. Į tešlos viduriuką dėkite paruoštą grybų masę ir sufomuluokite krepšelius.

  6. Paruoštus krepšelius aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitėje apie 15 min.

Porcijų skaičius:
  • Baravykų ar kitų mėgstamų grybų
    200 g
  • Sviesto
    50 g
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Česnakas
    2 skilt.
  • Švieži čiobreliai
    2 šakelės
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Alyvuogių aliejus

Paruošimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.

  2. Smulkiai supjaustykite baravykus ir svogūną, pakepinkite svieste.

  3. Sudėkite smulkintą česnaką, šiek tiek apkepkite. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais bei čiobreliais.

  4. Filo tešlą supjaustykite kvadratėliais ir kiekvieną jų ištepkite alyvuogių aliejumi.

  5. Į tešlos viduriuką dėkite paruoštą grybų masę ir sufomuluokite krepšelius.

  6. Paruoštus krepšelius aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitėje apie 15 min.

Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Baravykų ar kitų mėgstamų grybų
    200 g
  • Sviesto
    50 g
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Česnakas
    2 skilt.
  • Švieži čiobreliai
    2 šakelės
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Alyvuogių aliejus