Maisto kultūra

Receptai

Gaiviosios salotos su avokadais

(3)
10 min.

Patarimas: rinkdamiesi avokadus parduotuvėje prisiminkite, kad vertingiausi – tamsiai žalios spalvos ir su grublėta odele. O jei vis dėlto nusipirksite labai kietą vaisių, suvyniokite jį į popierių ir palikite kambaryje – per porą dienų tikrai sunoks.

  1. Nuplaukite žaliąją citriną, nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. Atidėkite vėlesniam laikui.
  2. Griežinėliais supjaustykite agurką.
  3. Nulupkite avokadą, išimkite kauliuką, o minkštimą supjaustykite riekelėmis. Apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis.
  4. Į dubenį sudėkite nuplautas salotas, agurkus ir avokadą, pagardinkite prieskoniais.
  5. Apšlakstykite padažu – vynuogių kauliukų aliejaus ir balzaminio acto mišiniu.
Porcijų skaičius:
  • Lapinės salotos
    200 g
  • Avokadas
    1 vnt.
  • Ilgasis agurkas
    1 vnt.
  • Žalioji citrina
    1 vnt.
  • Balzaminis actas
    2 v. š.
  • Vynuogių kauliukų aliejus
    2 v. š.
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Nuplaukite žaliąją citriną, nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. Atidėkite vėlesniam laikui.
  2. Griežinėliais supjaustykite agurką.
  3. Nulupkite avokadą, išimkite kauliuką, o minkštimą supjaustykite riekelėmis. Apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis.
  4. Į dubenį sudėkite nuplautas salotas, agurkus ir avokadą, pagardinkite prieskoniais.
  5. Apšlakstykite padažu – vynuogių kauliukų aliejaus ir balzaminio acto mišiniu.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Lapinės salotos
    200 g
  • Avokadas
    1 vnt.
  • Ilgasis agurkas
    1 vnt.
  • Žalioji citrina
    1 vnt.
  • Balzaminis actas
    2 v. š.
  • Vynuogių kauliukų aliejus
    2 v. š.
  • Druska
  • Pipirai