Maisto kultūra

Receptai

Gaspačas

(3)
20 min.

Ispanų karštą vasarą ypač mėgstama tradicinė šalta daržovių sriuba. Sudėtinių dalių įvairovė skirtinguose regionuose gali smarkiai skirtis, įprastą receptą papildant avokadais, arbūzais, vynuogėmis, netgi mėsa ar jūros gėrybėmis. Tačiau kad ir kaip nutarsite improvizuoti, pagrindiniu smuiku čia visuomet griežia prinokę sultingi pomidorai.

  1. Paprikas, nuluptus pomidorus ir agurkus supjaustykite. 
  2. Sudėkite smulkintą česnaką ir svogūną, įpilkite aliejaus, acto, įberkite druskos, pipirų. 
  3. Nupjaustę plutelę duoną pamirkykite vandenyje. Nuspaudę sudėkite į daržovių mišinį ir sutrinkite maisto trintuvu. 
  4. Sriubą atšaldykite.
  5. Supilstę į dubenėlius, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Porcijų skaičius:
  • Balta duona
    250 g
  • Pomidorai
    5 vnt.
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Raudonoji paprika
    1 vnt.
  • Žalioji paprika
    1 vnt.
  • Ilgas agurkas
    1 vnt.
  • Česnakas
    2 skiltelės
  • Aliejus
    1 šlakelis
  • Raudonojo vyno actas
    1 v. š.
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Paprikas, nuluptus pomidorus ir agurkus supjaustykite. 
  2. Sudėkite smulkintą česnaką ir svogūną, įpilkite aliejaus, acto, įberkite druskos, pipirų. 
  3. Nupjaustę plutelę duoną pamirkykite vandenyje. Nuspaudę sudėkite į daržovių mišinį ir sutrinkite maisto trintuvu. 
  4. Sriubą atšaldykite.
  5. Supilstę į dubenėlius, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Balta duona
    250 g
  • Pomidorai
    5 vnt.
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Raudonoji paprika
    1 vnt.
  • Žalioji paprika
    1 vnt.
  • Ilgas agurkas
    1 vnt.
  • Česnakas
    2 skiltelės
  • Aliejus
    1 šlakelis
  • Raudonojo vyno actas
    1 v. š.
  • Druska
  • Pipirai