Maisto kultūra

Receptai

Gorgonzolos padažas

(3)
15 min.

Šis tirštas sūrio padažas puikiai derės su bulvių virtinukais, koldūnais su įvairių sūrių bei špinatų įdarais. Juo aplietos garuose virtos daržovės taps puikiu sočiu patiekalu. Galiausiai, patiektas su tako traškučiais pakylės juos į gurmaniškų užkandžių aukštumas.

  1. Grietinėlę kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol ji šiek tiek sutirštės (apie 10 min.).
  2. Suberkite patrupintą Gorgonzolos sūrį, tarkuotą kietąjį sūrį, pasmulkintas petražoles ir druską bei pipirus. Plakite šluotele, kol sūris visiškai ištirps. Nedelsdami patiekite.
Porcijų skaičius:
  • Plakamoji grietinėlė
    500 ml
  • Gorgonzolos sūris
    100 g
  • Druska
    0.75 a. š.
  • Grūsti juodieji pipirai
    0.75 a. š.
  • Petražolės
    10 g

Paruošimas

  1. Grietinėlę kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol ji šiek tiek sutirštės (apie 10 min.).
  2. Suberkite patrupintą Gorgonzolos sūrį, tarkuotą kietąjį sūrį, pasmulkintas petražoles ir druską bei pipirus. Plakite šluotele, kol sūris visiškai ištirps. Nedelsdami patiekite.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Plakamoji grietinėlė
    500 ml
  • Gorgonzolos sūris
    100 g
  • Druska
    0.75 a. š.
  • Grūsti juodieji pipirai
    0.75 a. š.
  • Petražolės
    10 g