Maisto kultūra

Receptai

Graikiškas jūros gėrybių troškinys

(3)
1 val.

Graikiškas troškinys su krevetėmis ir aštuonkojais skamba egzotiškai, tačiau įtiks ir tradicinę virtuvę vertinančiam gomuriui. Recepte netrūksta visų mėgstamų daržovių ir aromatingų prieskonių, o šviežių jūros gėrybių visada galite rasti didžiųjų IKI parduotuvių žuvies skyriuje.

  1. Su alyvuogių aliejumi kelias minutes pakepinkite svogūnus, česnaką, raudonėlius ir laurų lapus. 
  2. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir kartu su aštuonkojais bei krevetėmis sudėkite į puodą, kuriame kepė prieskoniai. Pamaišydami kepkite apie 10 minučių.
  3. Pomidorų žievelę nulupkite, o minkštimą susmulkinkite ir taip pat sudėkite į puodą.
  4. Po 10 minučių supilkite raudonojo vyno actą ir įpilkite vandens, kad viską apsemtų. Sumažinę ugnį troškinkite dar apie pusę valandos. 
  5. Patiekite apibarstę smulkintomis petražolėmis.
Porcijų skaičius:
  • Mažieji aštuonkojai
    600 g
  • Krevetės
    300 g
  • Bulvės
    1 kg
  • Pomidorai
    1 kg
  • Raudonojo vyno actas
    1 v. š.
  • Svogūnai
    2 vnt.
  • Česnako skiltelės
    3 vnt.
  • Laurų lapai
    2 vnt.
  • Raudonėliai
    1 a. š.
  • Alyvuogių aliejus
    3 v. š.
  • Petražolės

Paruošimas

  1. Su alyvuogių aliejumi kelias minutes pakepinkite svogūnus, česnaką, raudonėlius ir laurų lapus. 
  2. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir kartu su aštuonkojais bei krevetėmis sudėkite į puodą, kuriame kepė prieskoniai. Pamaišydami kepkite apie 10 minučių.
  3. Pomidorų žievelę nulupkite, o minkštimą susmulkinkite ir taip pat sudėkite į puodą.
  4. Po 10 minučių supilkite raudonojo vyno actą ir įpilkite vandens, kad viską apsemtų. Sumažinę ugnį troškinkite dar apie pusę valandos. 
  5. Patiekite apibarstę smulkintomis petražolėmis.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Mažieji aštuonkojai
    600 g
  • Krevetės
    300 g
  • Bulvės
    1 kg
  • Pomidorai
    1 kg
  • Raudonojo vyno actas
    1 v. š.
  • Svogūnai
    2 vnt.
  • Česnako skiltelės
    3 vnt.
  • Laurų lapai
    2 vnt.
  • Raudonėliai
    1 a. š.
  • Alyvuogių aliejus
    3 v. š.
  • Petražolės