Maisto kultūra

Receptai

Gražgarsčių pesto

(3)
10 min.

Patiekite su salotomis, makaronų patiekalais, keptomis daržovėmis ar žuvimi. Šis padažas gali atstoti net ir klasikinį majonezą gaminant įdarytus kiaušinius ar gardinant mišraines.

  1. Visus žalumynus nuplaukite ir leiskite nudžiūti, nugnybkite kietus storus kotus.
  2. Berkite į smulkintuvą kartu su česnako skiltelėmis, riešutais, aliejumi, citrinos sultimis, druska ir pipirais. 
  3. Trinkite iki glotnios tekstūros.
  4. Jei norėsite padažą laikyti ilgėliau, sukrėtę jį į švarų stiklainėlį paviršių apliekite keliais šaukštais alyvuogių aliejaus. Šaldytuve laikykite apie 5 dienas.
Porcijų skaičius:
  • Gražgarstės
    50 g
  • Laiškiniai česnakai
    15 g
  • Bazilikai
    10 g
  • Česnakai
    1 skilt.
  • Alyvuogių aliejus
    10 v. š.
  • Anakardžių riešutai
    5 vnt.
  • Citrinų sultys
    1 v. š.
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Visus žalumynus nuplaukite ir leiskite nudžiūti, nugnybkite kietus storus kotus.
  2. Berkite į smulkintuvą kartu su česnako skiltelėmis, riešutais, aliejumi, citrinos sultimis, druska ir pipirais. 
  3. Trinkite iki glotnios tekstūros.
  4. Jei norėsite padažą laikyti ilgėliau, sukrėtę jį į švarų stiklainėlį paviršių apliekite keliais šaukštais alyvuogių aliejaus. Šaldytuve laikykite apie 5 dienas.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Gražgarstės
    50 g
  • Laiškiniai česnakai
    15 g
  • Bazilikai
    10 g
  • Česnakai
    1 skilt.
  • Alyvuogių aliejus
    10 v. š.
  • Anakardžių riešutai
    5 vnt.
  • Citrinų sultys
    1 v. š.
  • Druska
  • Pipirai