Maisto kultūra

Receptai

Grilyje kepti kalmarų iešmeliai

(3)
15 min.

Tai produktas, kuriam nereikia nei daug prieskonių nei sudėtingų ruošimo būdų. Kalmarai mėgsta paprastumą - druską, pipirus, tyrą aliejų, citrinos rūgštelę ir žarijų kaitrą.

  1. Įkaitinkite kepsninę.
  2. Kalmarus nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 2 cm pločio žiedais.
  3. Kalmarų žiedus verkite ant bambukinių iešmelių, išmirkytų vandenyje. Suvertus kalmarų žiedus pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  4. Kepkite ant grotelių virš įkaitusių žarijų kiekvieną pusę maždaug po 4 minutes.
  5. Iškepusius kalmarus apšlakstykite aliejumi ir žaliosios citrinos sultimis, pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Porcijų skaičius:
  • Kalmarų žiedai
    500 g
  • Druska
  • Pipirai
  • Alyvuogių aliejus
  • Žalioji citrina
    1 vnt.
  • Petražolės
    15 g

Paruošimas

  1. Įkaitinkite kepsninę.
  2. Kalmarus nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 2 cm pločio žiedais.
  3. Kalmarų žiedus verkite ant bambukinių iešmelių, išmirkytų vandenyje. Suvertus kalmarų žiedus pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  4. Kepkite ant grotelių virš įkaitusių žarijų kiekvieną pusę maždaug po 4 minutes.
  5. Iškepusius kalmarus apšlakstykite aliejumi ir žaliosios citrinos sultimis, pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Kalmarų žiedai
    500 g
  • Druska
  • Pipirai
  • Alyvuogių aliejus
  • Žalioji citrina
    1 vnt.
  • Petražolės
    15 g