Maisto kultūra

Receptai

Imbierinis meduolis

(3)
1 val.

Meduolio kepimas – tikras menas: pradedant kruopščiu tešlos maišymu, baigiant tinkamos temperatūros parinkimu. Skaniausias meduolis išeina kepamas visiškoje ramybėje. O ypatingo aromato jam suteikia prieskoniai: cinamonas, gvazdikėliai, kvapieji pipirai, imbieras ir citrusinių vaisių žievelės.

  1. Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos, kakava ir kepimo milteliais.
  2. Išsukite kambario temperatūros sviestą su cukrumi, medumi, citrinos žievele, vanile ir likusiais prieskoniais.
  3. Po vieną įplakite kiaušinius, maišydami suberkite miltų mišinį ir supilkite pieną.
  4. Paruoštą tešlą suverskite į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kartkartėmis mediniu iešmeliu patikrinkite, ar pyrago vidus tebelimpa.
  5. Iškepusį meduolį atvėsinkite, supjaustykite ir apliekite citrinos sulčių bei cukraus pudros glaistu.
Porcijų skaičius:
  • Kvietiniai miltai
    250 g
  • Kepimo milteliai
    1 a. š.
  • Kakavos milteliai
    1 v. š.
  • Kiaušiniai
    2 vnt.
  • Pienas
    0.5 stiklinės
  • Medus
    1 stiklinė
  • Sviestas
    115 g
  • Tarkuota citrinos žievelė
    1 a. š.
  • Citrinos sultys
    2.5 v. š.
  • Vanilės ekstraktas
    1 a. š.
  • Cinamonas
    2 a. š.
  • Maltas imbieras
    2 a. š.
  • Malti gvazdikėliai
    2 a. š.
  • Cukraus pudra
    100 g
  • Cukrus
    100 g
  • Druska

Paruošimas

  1. Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos, kakava ir kepimo milteliais.
  2. Išsukite kambario temperatūros sviestą su cukrumi, medumi, citrinos žievele, vanile ir likusiais prieskoniais.
  3. Po vieną įplakite kiaušinius, maišydami suberkite miltų mišinį ir supilkite pieną.
  4. Paruoštą tešlą suverskite į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kartkartėmis mediniu iešmeliu patikrinkite, ar pyrago vidus tebelimpa.
  5. Iškepusį meduolį atvėsinkite, supjaustykite ir apliekite citrinos sulčių bei cukraus pudros glaistu.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Kvietiniai miltai
    250 g
  • Kepimo milteliai
    1 a. š.
  • Kakavos milteliai
    1 v. š.
  • Kiaušiniai
    2 vnt.
  • Pienas
    0.5 stiklinės
  • Medus
    1 stiklinė
  • Sviestas
    115 g
  • Tarkuota citrinos žievelė
    1 a. š.
  • Citrinos sultys
    2.5 v. š.
  • Vanilės ekstraktas
    1 a. š.
  • Cinamonas
    2 a. š.
  • Maltas imbieras
    2 a. š.
  • Malti gvazdikėliai
    2 a. š.
  • Cukraus pudra
    100 g
  • Cukrus
    100 g
  • Druska