Maisto kultūra

Receptai

Indiškas vištienos troškinys su lęšiais

(3)
1 val.

Ar įmanoma pagaminti tikrą indišką troškinį be lęšių? Ko gero, ne. Šios plokščios kruopos, įvairiuose regionuose auginamos jau kone 8000 metų, Indijos virtuvėje ypač vertinamos, mat yra sočios ir maistingos, o šio patiekalo recepte puikiai dera su vištiena.

  1. Supjaustykite vištieną kubeliais ir pabarstę paukštienos prieskoniais apkepkite iki rudumo. 
  2. Kitoje keptuvėje išlydykite sviestą, pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus ir česnaką, sudėkite tarkuotą imbierą, smulkintus migdolus, ciberžoles ir kalendras.
  3. Maišydami pakaitinkite dar minutę ir į gautą mišinį supilkite vištienos sultinį.
  4. Sudėkite apkepintą vištieną, lęšius ir troškinkite apie valandą, kol kruopos suminkštės. 
  5. Patiekite su rytietiškos duonos paplotėliais ir taure baltojo vyno.
Porcijų skaičius:
  • Vištienos krūtinėlė
    400 g
  • Lęšiai
    250 g
  • Vištienos sultinys
    1 l
  • Česnakas
    2 skiltelės
  • Svogūnai
    2 vnt.
  • Sviestas
    1 v. š.
  • Paukštienos prieskoniai
    1 v. š.
  • Ciberžolių milteliai
    1 a. š.
  • Kalendrų milteliai
    2 v. š.
  • Tarkuotas imbieras
    1 a. š.
  • Kapoti migdolai
    4 v. š.

Paruošimas

  1. Supjaustykite vištieną kubeliais ir pabarstę paukštienos prieskoniais apkepkite iki rudumo. 
  2. Kitoje keptuvėje išlydykite sviestą, pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus ir česnaką, sudėkite tarkuotą imbierą, smulkintus migdolus, ciberžoles ir kalendras.
  3. Maišydami pakaitinkite dar minutę ir į gautą mišinį supilkite vištienos sultinį.
  4. Sudėkite apkepintą vištieną, lęšius ir troškinkite apie valandą, kol kruopos suminkštės. 
  5. Patiekite su rytietiškos duonos paplotėliais ir taure baltojo vyno.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Vištienos krūtinėlė
    400 g
  • Lęšiai
    250 g
  • Vištienos sultinys
    1 l
  • Česnakas
    2 skiltelės
  • Svogūnai
    2 vnt.
  • Sviestas
    1 v. š.
  • Paukštienos prieskoniai
    1 v. š.
  • Ciberžolių milteliai
    1 a. š.
  • Kalendrų milteliai
    2 v. š.
  • Tarkuotas imbieras
    1 a. š.
  • Kapoti migdolai
    4 v. š.