Maisto kultūra

Receptai

Ispaniška tortilija

(3)
1 val.

Tortilija – tikras ispanų virtuvės pasididžiavimas. Tačiau kuo ji skiriasi nuo tą patį pavadinimą turinčios neraugintos tešlos duonos? Viskuo. Tai patiekalas, kurio pagrindą sudaro bulvės ir kiaušiniai. Tradiciškai jis valgomas su balta duona, o patiekti galima ir karštą, ir šaltą.

  1. Išvirkite bulves, atvėsinkite ir supjaustykite riekelėmis. Taip pat suraikykite saliamį ir pomidorus. 
  2. Keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepinkite susmulkintą svogūną, sudėkite bulvių riekeles, saliamį ir pomidorus. Ant silpnos ugnies pakepkite keletą minučių. 
  3. Dubenyje iki vientisos masės išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos ir pipirų. Gautą masę supilkite į keptuvę, kad viską tolygiai apsemtų. 
  4. Kepkite ant silpnos ugnies, kol tortilija taps standi. 
  5. Supjaustykite medine mentele ir patiekite apibarstę tarkuotu sūriu bei šviežiomis petražolėmis.
Porcijų skaičius:
  • Dideli kiaušiniai
    6 vnt.
  • Bulvės
    3 vnt.
  • Saliamis
    80 g
  • Pomidorai
    2 vnt.
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
    2 v. š.
  • Tarkuotas sūris
  • Smulkintos petražolės
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Išvirkite bulves, atvėsinkite ir supjaustykite riekelėmis. Taip pat suraikykite saliamį ir pomidorus. 
  2. Keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepinkite susmulkintą svogūną, sudėkite bulvių riekeles, saliamį ir pomidorus. Ant silpnos ugnies pakepkite keletą minučių. 
  3. Dubenyje iki vientisos masės išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos ir pipirų. Gautą masę supilkite į keptuvę, kad viską tolygiai apsemtų. 
  4. Kepkite ant silpnos ugnies, kol tortilija taps standi. 
  5. Supjaustykite medine mentele ir patiekite apibarstę tarkuotu sūriu bei šviežiomis petražolėmis.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Dideli kiaušiniai
    6 vnt.
  • Bulvės
    3 vnt.
  • Saliamis
    80 g
  • Pomidorai
    2 vnt.
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
    2 v. š.
  • Tarkuotas sūris
  • Smulkintos petražolės
  • Druska
  • Pipirai