Maisto kultūra

Receptai

Itališkas daržovių troškinys

(3)
45 min.

Šis troškinys - puikus savarankiškas patiekalas arba garnyras prie mėsos bei žuvies. Jis gardus net ir šaltas, ypač su traškia itališka duona. Tokį troškinį šaldytuve galite laikyti iki 4-5 dienų ir jis kasdien bus vis skanesnis.

 

  1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir suberkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus.
  2. Kai svogūnai taps permatomi, suberkite salierų stiebų riekeles, šiaudeliais supjaustytas morkas ir smulkiai sukapotus česnakus. Kepkite apie 10 min.
  3. Sudėkite stambiai supjaustytus baklažanus ir įpilkite vandens. Troškinkite apie 10 minučių, kol baklažanai suminkštės.
  4. Metas įmaišyti pasmulkintus pomidorus su visomis išsiskyrusiomis sultimis, pusžiedžiais supjaustytą cukiniją ir juostelėmis supjaustytas paprikas. Sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 15 minučių.
  5. Tuo metu atskirame puode, pasūdytame vandenyje, išvirkite šparagines pupeles ir sudėkite į troškinį. Išmaišykite, leiskite dar visoms daržovėms kartu pasitroškinti penkias minutes.
  6. Troškinį pasūdykite, pagardinkite pipirais.

 

Porcijų skaičius:
  • Alyvuogių aliejus
    50 ml
  • Svogūnai
    2 vnt.
  • Saliero stiebai
    2 vnt.
  • Morkos
    3 vnt.
  • Česnakai
    4 skilt.
  • Baklažanai
    2 vnt.
  • Vanduo
    100 ml
  • Pomidorai
    400 g
  • Raudonosios paprikos
    2 vnt.
  • Šparaginės pupelės
    200 g
  • Cukinijos
    1 vnt.
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

 

  1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir suberkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus.
  2. Kai svogūnai taps permatomi, suberkite salierų stiebų riekeles, šiaudeliais supjaustytas morkas ir smulkiai sukapotus česnakus. Kepkite apie 10 min.
  3. Sudėkite stambiai supjaustytus baklažanus ir įpilkite vandens. Troškinkite apie 10 minučių, kol baklažanai suminkštės.
  4. Metas įmaišyti pasmulkintus pomidorus su visomis išsiskyrusiomis sultimis, pusžiedžiais supjaustytą cukiniją ir juostelėmis supjaustytas paprikas. Sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 15 minučių.
  5. Tuo metu atskirame puode, pasūdytame vandenyje, išvirkite šparagines pupeles ir sudėkite į troškinį. Išmaišykite, leiskite dar visoms daržovėms kartu pasitroškinti penkias minutes.
  6. Troškinį pasūdykite, pagardinkite pipirais.

 

Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus
    50 ml
  • Svogūnai
    2 vnt.
  • Saliero stiebai
    2 vnt.
  • Morkos
    3 vnt.
  • Česnakai
    4 skilt.
  • Baklažanai
    2 vnt.
  • Vanduo
    100 ml
  • Pomidorai
    400 g
  • Raudonosios paprikos
    2 vnt.
  • Šparaginės pupelės
    200 g
  • Cukinijos
    1 vnt.
  • Druska
  • Pipirai