Maisto kultūra

Receptai

Itališkas omletas su smidrais

(3)
40 min.

Smidrais pagardinta fritata – italų virtuvėje populiarus kiaušinių patiekalas. Kol dar karštas, jis patiekiamas didelėje lėkštėje per pusryčius arba pietus, o atvėsęs pjaustomas nedideliais kvadratėliais ir valgomas kaip užkandis.

  1. Nupjaukite kietąją smidrų dalį ir surišę į tvarkingą ryšulėlį pavirkite 15 minučių aukštame siaurame puode su pasūdytu vandeniu. Išvirusius smidrus nusausinkite ir perpjaukite pusiau. 
  2. Keptuvėje išlydykite sviestą, įberkite prieskonių ir pakepinkite smidrus. 
  3. Atskirame inde išplakite kiaušinius, sumaišykite su tarkuotu parmezanu ir smulkiais kubeliais pjaustytu rūkytu sūriu. 
  4. Sūrio ir kiaušinių plakiniu užpilkite keptuvėje esančius smidrus ir kepkite, kol omleto kraštelis lengvai apskrus. 
  5. Patiekite su saujele šviežių smulkintų petražolių.
Porcijų skaičius:
  • Žalieji smidrai
    500 g
  • Kiaušiniai
    6 vnt.
  • Rūkytas lydytas sūris
    150 g
  • Tarkuotas parmezanas
    3 v. š.
  • Sviestas
    40 g
  • Šviežios petražolės
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Nupjaukite kietąją smidrų dalį ir surišę į tvarkingą ryšulėlį pavirkite 15 minučių aukštame siaurame puode su pasūdytu vandeniu. Išvirusius smidrus nusausinkite ir perpjaukite pusiau. 
  2. Keptuvėje išlydykite sviestą, įberkite prieskonių ir pakepinkite smidrus. 
  3. Atskirame inde išplakite kiaušinius, sumaišykite su tarkuotu parmezanu ir smulkiais kubeliais pjaustytu rūkytu sūriu. 
  4. Sūrio ir kiaušinių plakiniu užpilkite keptuvėje esančius smidrus ir kepkite, kol omleto kraštelis lengvai apskrus. 
  5. Patiekite su saujele šviežių smulkintų petražolių.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Žalieji smidrai
    500 g
  • Kiaušiniai
    6 vnt.
  • Rūkytas lydytas sūris
    150 g
  • Tarkuotas parmezanas
    3 v. š.
  • Sviestas
    40 g
  • Šviežios petražolės
  • Druska
  • Pipirai