Maisto kultūra

Receptai

Itališkas Salsa Verde padažas

(3)
10 min.

Šiuo kvapniu padažu gardinkite salotas, makaronų patiekalus, patiekite prie keptos žuvies, virtos mėsos. Netgi galite tepti ant duonos skrebučių vietoje sviesto ir patiekti su pomidorais ir minkšta mocarela.

  1. Petražoles, aliejų, kaparėlius, ančiuvius, actą, citrinos sultis, česnakus ir tarkuotą citrinos žievelę sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos konsistencijos. Jei padažas jums atrodo šiek tiek tirštokas, įpilkite aliejaus.
  2. Pagardinkite druska, pipirais.
  3. Sandariame steriliame inde padažą galite laikyti porą dienų šaldytuve.
Porcijų skaičius:
  • Petražolės
    50 g
  • Alyvuogių aliejus
    100 ml
  • Kaparėliai
    3 v. š.
  • Ančiuvių filė
    3 vnt.
  • Baltono vyno actas
    1 v. š.
  • Citrinų sultys
    1 v. š.
  • Česnakai
    2 skilt.
  • Tarkuotos citrinų žievelės
    0.5 a. š.
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Petražoles, aliejų, kaparėlius, ančiuvius, actą, citrinos sultis, česnakus ir tarkuotą citrinos žievelę sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos konsistencijos. Jei padažas jums atrodo šiek tiek tirštokas, įpilkite aliejaus.
  2. Pagardinkite druska, pipirais.
  3. Sandariame steriliame inde padažą galite laikyti porą dienų šaldytuve.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Petražolės
    50 g
  • Alyvuogių aliejus
    100 ml
  • Kaparėliai
    3 v. š.
  • Ančiuvių filė
    3 vnt.
  • Baltono vyno actas
    1 v. š.
  • Citrinų sultys
    1 v. š.
  • Česnakai
    2 skilt.
  • Tarkuotos citrinų žievelės
    0.5 a. š.
  • Druska
  • Pipirai