Maisto kultūra

Receptai

Jautienos kepsnys su medaus ir garstyčių glazūra

(3)
30 min.

Traški medaus ir garstyčių glazūra saugo minkštutėlį, sultingą jautienos kepsnį – ypatingo skonio patiekalą, kurį šventėms paruošite be didelių pastangų.

  1. Visą jautienos gabalą dėkite į puodą. Ten pat dėkite ketvirčiais supjaustytą svogūną, laurų lapus, gvazdikėlius, garstyčių grūdelius, cukrų, druską, įpilkite acto. Užpilkite tiek vandens, kad apsemtų mėsą, ir virkite apie 2 val. ant nedidelės ugnies.
  2. Išvirusią mėsą atsargiai ištraukite iš skysčio. Samtį skysčio, kuriame virė mėsa, pasilikite, likusį išpilkite.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  4. Glajui sumaišykite garstyčias, cukrų, medų, actą, smulkiai sukapotas česnako skilteles ir atidėtą skystį, kuriame virė mėsa.
  5. Mėsą dėkite į kepimo indą, užpilkite ją glajumi ir pašaukite į orkaitę maždaug 15 min. Kas penkias minutes apliekite mėsos paviršių glajumi.
  6. Paruoštą mėsą dėkite į serviravimo indą, o kepimo metu nutekėjusį glajų supilkite į padažinę.
Porcijų skaičius:
  • Jautienos krūtininė (Top side)
    2 kg
  • Lauro lapai
    3 vnt.
  • Garstyčių sėklos
    2 a. š.
  • Gvazdikėliai
    5 vnt.
  • Chereso actas
    100 ml
  • Rudasis cukrus
    135 g
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Druska
    1 v. š.
  • Dižono garstyčios
    190 g
  • Medus
    115 g
  • Česnakas
    2 skilt.
  • Raudonieji pipirai
    1 a. š.

Paruošimas

  1. Visą jautienos gabalą dėkite į puodą. Ten pat dėkite ketvirčiais supjaustytą svogūną, laurų lapus, gvazdikėlius, garstyčių grūdelius, cukrų, druską, įpilkite acto. Užpilkite tiek vandens, kad apsemtų mėsą, ir virkite apie 2 val. ant nedidelės ugnies.
  2. Išvirusią mėsą atsargiai ištraukite iš skysčio. Samtį skysčio, kuriame virė mėsa, pasilikite, likusį išpilkite.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  4. Glajui sumaišykite garstyčias, cukrų, medų, actą, smulkiai sukapotas česnako skilteles ir atidėtą skystį, kuriame virė mėsa.
  5. Mėsą dėkite į kepimo indą, užpilkite ją glajumi ir pašaukite į orkaitę maždaug 15 min. Kas penkias minutes apliekite mėsos paviršių glajumi.
  6. Paruoštą mėsą dėkite į serviravimo indą, o kepimo metu nutekėjusį glajų supilkite į padažinę.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Jautienos krūtininė (Top side)
    2 kg
  • Lauro lapai
    3 vnt.
  • Garstyčių sėklos
    2 a. š.
  • Gvazdikėliai
    5 vnt.
  • Chereso actas
    100 ml
  • Rudasis cukrus
    135 g
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Druska
    1 v. š.
  • Dižono garstyčios
    190 g
  • Medus
    115 g
  • Česnakas
    2 skilt.
  • Raudonieji pipirai
    1 a. š.