Maisto kultūra

Receptai

Kalėdinė antis su mandarinais ir imbierais

(3)
3 val.

Ypatingas patiekalas Jūsų šventei – kepta antis, aplieta mandarinų sultimis ir kvepianti imbierais. Labai gardu su virtomis kuskuso kruopomis.

  1. Visą antį gerai ištrinkite prieskoniais ir druska. Taip pat ir vidų. Idealu, jei išprieskoniuotas paukštis naktį praleistų šaldytuve.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  3. Sutarkuokite imbierą, pasmulkinkite rozmarinus, sumaišykite su šlakeliu aliejaus. Pridėkite tris ketvirčiais supjaustytus mandarinus ir viską sukimškite į anties vidų.
  4. Antį atsargiai guldykite į skardą su grotelėmis, patepkite aliejumi. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 2 val.
  5. Perpjaukite likusius mandarinus pusiau ir dėkite į skardą šalia anties. Kepkite dar apie 15 min.
  6. Iškepusią antį išimkite iš skardos ir perkelkite į serviravimo indą.
  7. Kelis šaukštus išsiskyrusio iš kepamos anties skysčio sumaišykite su vienos keptos mandarino puselės sultimis ir, prieš patiekdami, apliekite antį.
  8. Patiekite su likusiomis keptų mandarinų puselėmis, rozmarino šakelėmis.
Porcijų skaičius:
  • Antis
    5 kg
  • Mandarinai
    6 vnt.
  • Imbieras
    150 g
  • Rozmarinas
    4 šakelės
  • Penkių prieskonių mišinys
    1 a. š.
  • Druska
    1 a. š.
  • Alyvuogių aliejus

Paruošimas

  1. Visą antį gerai ištrinkite prieskoniais ir druska. Taip pat ir vidų. Idealu, jei išprieskoniuotas paukštis naktį praleistų šaldytuve.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  3. Sutarkuokite imbierą, pasmulkinkite rozmarinus, sumaišykite su šlakeliu aliejaus. Pridėkite tris ketvirčiais supjaustytus mandarinus ir viską sukimškite į anties vidų.
  4. Antį atsargiai guldykite į skardą su grotelėmis, patepkite aliejumi. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 2 val.
  5. Perpjaukite likusius mandarinus pusiau ir dėkite į skardą šalia anties. Kepkite dar apie 15 min.
  6. Iškepusią antį išimkite iš skardos ir perkelkite į serviravimo indą.
  7. Kelis šaukštus išsiskyrusio iš kepamos anties skysčio sumaišykite su vienos keptos mandarino puselės sultimis ir, prieš patiekdami, apliekite antį.
  8. Patiekite su likusiomis keptų mandarinų puselėmis, rozmarino šakelėmis.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Antis
    5 kg
  • Mandarinai
    6 vnt.
  • Imbieras
    150 g
  • Rozmarinas
    4 šakelės
  • Penkių prieskonių mišinys
    1 a. š.
  • Druska
    1 a. š.
  • Alyvuogių aliejus