Maisto kultūra

Receptai

Karališkasis obuolių pyragas

(3)
1 val. 30 min.

Smaližių pasaulyje sklando daugybė obuolių pyrago receptų: senas geras močiutės obuolių pyragas, švediškas ar amerikietiškas obuolių pyragas, prancūziškas obuolių pyragas su ledais, itin greitai paruošiamas, minkštas ar trupininis...Receptų gausybė, vos tik spėk rinktis, tačiau ar kada ragavote iš tiesų karališkojo?

  1. Paruoškite tešlą iš miltų, margarino, cukraus ir kiaušinių trynių. Maišydami suberkite kepimo miltelius. Paruoštą tešlą padalykite į dvi lygias dalis.
  2. Iškočiokite pirmą dalį tešlos ir dėkite ją į kepimo skardą. Tešlą subadykite šakute ir apibarstykite cinamonu. 
  3. Tuomet išdėliokite supjaustytus ir nuluptus obuolius, apibarstykite vaniliniu cukrumi ir cinamonu. Ant obuolių uždėkite antrąją dalį tešlos.
  4. Šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie valandą. 
  5. Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra arba cinamonu ir patiekite su vaniliniais ledais.

Pastaba, jeigu gamybos metu į antrąją tešlos dalį įdėsite varškės (tinka tiek pusriebė, tiek riebi ar grūdėta) ir šiek tiek grietinės, gausis tikras karališkas obuolių pyragas su varške.

Porcijų skaičius:
  • Kepinių margarinas
    500 g
  • Kvietiniai miltai
    500 g
  • Cukraus pudra
    150 g
  • Kiaušinių tryniai
    6 vnt.
  • Kepimo milteliai
    2 a. š.
  • Vanilinis cukrus
    32 g
  • Obuoliai
    1 kg
  • Cinamonas
    20 g

Paruošimas

  1. Paruoškite tešlą iš miltų, margarino, cukraus ir kiaušinių trynių. Maišydami suberkite kepimo miltelius. Paruoštą tešlą padalykite į dvi lygias dalis.
  2. Iškočiokite pirmą dalį tešlos ir dėkite ją į kepimo skardą. Tešlą subadykite šakute ir apibarstykite cinamonu. 
  3. Tuomet išdėliokite supjaustytus ir nuluptus obuolius, apibarstykite vaniliniu cukrumi ir cinamonu. Ant obuolių uždėkite antrąją dalį tešlos.
  4. Šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie valandą. 
  5. Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra arba cinamonu ir patiekite su vaniliniais ledais.

Pastaba, jeigu gamybos metu į antrąją tešlos dalį įdėsite varškės (tinka tiek pusriebė, tiek riebi ar grūdėta) ir šiek tiek grietinės, gausis tikras karališkas obuolių pyragas su varške.

Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Kepinių margarinas
    500 g
  • Kvietiniai miltai
    500 g
  • Cukraus pudra
    150 g
  • Kiaušinių tryniai
    6 vnt.
  • Kepimo milteliai
    2 a. š.
  • Vanilinis cukrus
    32 g
  • Obuoliai
    1 kg
  • Cinamonas
    20 g