Maisto kultūra

Receptai

Karštas Joninių desertas

(3)
15 min.

Vakarodami prie laužo ar lauko kepsninės galite pasigaminti ne tik vakarienę, bet ir šventinį Joninių desertą. Trūksta idėjų? Siūlome pasiskolinti tradiciją iš Vakarų – mažųjų zefyrų kepimą ant laužo.

  1. Šviežias braškes ir zefyrus paeiliui suverkite ant medinių iešmelių. 
  2. Vietoj braškių galite naudoti ir kitus vaisius: kriaušes, melionus, persikus ar net arbūzą.
  3. Saldžius vėrinukus apskrudinkite ant kepsninės grotelių arba virš laužo ugnies.
  4. Padažui ištirpinkite keletą juodojo šokolado plytelių.
Porcijų skaičius:
  • Mažieji zefyrai
    300 g
  • Braškės
    400 g
  • Juodasis šokoladas
    200 g

Paruošimas

  1. Šviežias braškes ir zefyrus paeiliui suverkite ant medinių iešmelių. 
  2. Vietoj braškių galite naudoti ir kitus vaisius: kriaušes, melionus, persikus ar net arbūzą.
  3. Saldžius vėrinukus apskrudinkite ant kepsninės grotelių arba virš laužo ugnies.
  4. Padažui ištirpinkite keletą juodojo šokolado plytelių.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Mažieji zefyrai
    300 g
  • Braškės
    400 g
  • Juodasis šokoladas
    200 g