Maisto kultūra

Receptai

Karštos bolivinių balandų salotos

(3)
15 min.

Maistingosios bolivinės balandos – gardi draugija šviežioms ir konservuotoms daržovėms. Salotas rekomenduojame skanauti karštas, tačiau puikaus skonio jos nepraras ir atvėsusios.

  1. Šaltame vandenyje perplaukite bolivinių balandų kruopas.
  2. Švarias kruopas suberkite į puodą, pasūdykite ir užpilkite 3 stiklinėmis vandens. Kaitinkite iki užvirimo ir pavirkite dar 5 minutes.
  3. Išvirusias bolivines balandas sumaišykite su kukurūzais, raudonųjų paprikų kubeliais ir pusžiedžiais supjaustytu mėlynuoju svogūnu.
  4. Salotas gausiai palaistykite šviežiomis citrinos sultimis ir keliais šaukštais aliejaus.
Porcijų skaičius:
  • Bolivinių balandų kruopos
    400 g
  • Raudonosios paprikos
    2 vnt.
  • Citrina
    1 vnt.
  • Druska
    1 a. š.
  • Konservuoti kukurūzai
    250 g
  • Mėlynasis svogūnas
    1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
    1 a. š.

Paruošimas

  1. Šaltame vandenyje perplaukite bolivinių balandų kruopas.
  2. Švarias kruopas suberkite į puodą, pasūdykite ir užpilkite 3 stiklinėmis vandens. Kaitinkite iki užvirimo ir pavirkite dar 5 minutes.
  3. Išvirusias bolivines balandas sumaišykite su kukurūzais, raudonųjų paprikų kubeliais ir pusžiedžiais supjaustytu mėlynuoju svogūnu.
  4. Salotas gausiai palaistykite šviežiomis citrinos sultimis ir keliais šaukštais aliejaus.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Bolivinių balandų kruopos
    400 g
  • Raudonosios paprikos
    2 vnt.
  • Citrina
    1 vnt.
  • Druska
    1 a. š.
  • Konservuoti kukurūzai
    250 g
  • Mėlynasis svogūnas
    1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
    1 a. š.