Maisto kultūra

Receptai

Karštos daržovių salotos

(3)
30 min.

Karštos daržovių salotos puikiai tinka šaltuoju sezonu, kai norisi karšto maisto. Tačiau skanauti jas malonu ir vasarą – ypač stovint prie kepsninės ir laukiant, kol iškeps mėsa ar dešrelės. O visas daržoves galite keisti kitomis: cukinijomis, brokoliais ar salierais.

  1. Daržoves nulupkite ir supjaustykite stambiais gabalėliais. Įtrinkite alyvuogių aliejumi, druska ir pabarstykite kmynais.
  2. Stambiai supjaustytas daržoves išdėliokite ant kepsninės grotelių. Kepkite (atkreipkite dėmesį, kad baklažanus virš ugnies teks laikyti gerokai trumpiau nei bulves, burokus ar moliūgus).
  3. Kai taps minkštos ir dailiai apskrus, daržoves sudėkite į dubenį, pabarstykite juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinos sultimis.
  4. Papuoškite jaunų burokėlių lapais ir fetos sūrio trupiniais.
Porcijų skaičius:
  • Burokas
    1 vnt.
  • Saldžiosios bulvės
    2 vnt.
  • Baklažanas
    1 vnt.
  • Nedidelis moliūgas
    1 vnt.
  • Jaunų burokėlių lapai
    1 sauja
  • Fetos sūris
    50 g
  • Alyvuogių aliejus
    4 v. š.
  • Citrina
    1 vnt.
  • Druska
  • Pipirai
  • Kmynai

Paruošimas

  1. Daržoves nulupkite ir supjaustykite stambiais gabalėliais. Įtrinkite alyvuogių aliejumi, druska ir pabarstykite kmynais.
  2. Stambiai supjaustytas daržoves išdėliokite ant kepsninės grotelių. Kepkite (atkreipkite dėmesį, kad baklažanus virš ugnies teks laikyti gerokai trumpiau nei bulves, burokus ar moliūgus).
  3. Kai taps minkštos ir dailiai apskrus, daržoves sudėkite į dubenį, pabarstykite juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinos sultimis.
  4. Papuoškite jaunų burokėlių lapais ir fetos sūrio trupiniais.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Burokas
    1 vnt.
  • Saldžiosios bulvės
    2 vnt.
  • Baklažanas
    1 vnt.
  • Nedidelis moliūgas
    1 vnt.
  • Jaunų burokėlių lapai
    1 sauja
  • Fetos sūris
    50 g
  • Alyvuogių aliejus
    4 v. š.
  • Citrina
    1 vnt.
  • Druska
  • Pipirai
  • Kmynai