Kepsninėje keptos skumbrės

Kepsninėje keptos skumbrės
  1. skrostas žuvis nuplaukite ir nusausinkite. Kiekvieną žuvies šoną keliose vietose įpjaukite. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir šlakeliu citrinos sulčių.
  2. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite tarkuotą imbierą, sutraiškytas 2 česnako skilteles, smulkiai sukapotas petražoles (pasilikite šiek tiek papuošimui) ir aliejų. Šiuo mišiniu ištepkite žuvis ir leiskite joms šaldytuve pasimarinuoti apie 30 minučių.
  3. Kepimo groteles ištepkite aliejumi, kad kepdama žuvis neprikibtų. Nuvarvinkite nuo žuvų marinatą, dėkite ant grotelių ir kepkite kiekvieną pusę apie 7 minutes. Pabaigoje skumbres galite palaistyti likusiu marinatu.
  4. Šalia žuvies ant grotelių pakepkite pomidoriukus, pusiau perpjautas česnako galvas ir citrinas. Apkeptas daržoves patiekite kartu su žuvimi.