Maisto kultūra

Receptai

Kepti obuoliai su varškės kremu

(3)
40 min.

Saldūs, karšti ir kvepiantys vaikyste – keptų obuolių skonis ne vienam kelia teigiamas emocijas ir malonius prisiminimus. O jei jie dar įdaryti varškės kremu, šaukštu medaus ir migdolais… Būtinai paragaukite!

  1. Nuplaukite obuolius, nupjaukite viršūnėles prie kotelio ir išskobkite dalį minkštimo su sėklomis. 
  2. Iš likusių sudėtinių dalių pasiruoškite įdarą: į dubenėlį sudėkite varškę, medų, įtarkuokite citrinos žievelę ir pabarstę vaniliniu cukrumi bei cinamono milteliais gerai ištrinkite iki vientisos masės. 
  3. Išskobtus obuolius pripildykite ką tik paruošto varškės kremo ir prieš dėdami kepti jų šonus subadykite šakute, kad orkaitėje obuoliai nesusprogtų. 
  4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes, kol obuoliai suminkštės, o varškės kremas švelniai apskrus. 
  5. Dar karštus obuolius apliekite skystu medumi ir patiekite su saujele smulkintų migdolų.
Porcijų skaičius:
  • Obuoliai
    4 vnt.
  • Liesa varškė
    110 g
  • Medus
    2 v. š.
  • Migdolai
    0.5 stiklinės
  • Vanilinis cukrus
    0.5 a. š.
  • Cinamonas
    0.5 a. š.
  • Citrinos žievelė

Paruošimas

  1. Nuplaukite obuolius, nupjaukite viršūnėles prie kotelio ir išskobkite dalį minkštimo su sėklomis. 
  2. Iš likusių sudėtinių dalių pasiruoškite įdarą: į dubenėlį sudėkite varškę, medų, įtarkuokite citrinos žievelę ir pabarstę vaniliniu cukrumi bei cinamono milteliais gerai ištrinkite iki vientisos masės. 
  3. Išskobtus obuolius pripildykite ką tik paruošto varškės kremo ir prieš dėdami kepti jų šonus subadykite šakute, kad orkaitėje obuoliai nesusprogtų. 
  4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes, kol obuoliai suminkštės, o varškės kremas švelniai apskrus. 
  5. Dar karštus obuolius apliekite skystu medumi ir patiekite su saujele smulkintų migdolų.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Obuoliai
    4 vnt.
  • Liesa varškė
    110 g
  • Medus
    2 v. š.
  • Migdolai
    0.5 stiklinės
  • Vanilinis cukrus
    0.5 a. š.
  • Cinamonas
    0.5 a. š.
  • Citrinos žievelė