Maisto kultūra

Receptai

Keptos saldžiosios bulvės su rozmarinais

(3)
50 min.

Gardus garnyras prie mėsos ar žuvies, tačiau pakankamai sotus kaip pagrindinis patiekalas. Švelnų saldžiųjų bulvių skonį papildo aromatingi rozmarinai ir pikantiškas česnakas.

  1. Saldžiąsias bulves nulupkte ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Pasūdykite. Jei mėgstate, pagardinkite pipirais.
  2. Dubenyje sumaišykite aliejų, sukapotus rozmarinus, sutarkuotą sūrį ir smulkiai sukapotą česnaką.
  3. Į dubenį su prieskoniais berkite bulves ir gerai išmaišykite.
  4. Berkite į kepimo skardą. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 min.
  5. Bulves maišydmi apverskite ir kepkite dar 25 min.
Porcijų skaičius:
  • Didelės saldžiosios bulvės
    2 vnt.
  • IKI DERLIUS rozmarinai
    4 v. š.
  • Kietasis sūris
    100 g
  • IKI saulėgrąžų aliejus
    2 v. š.
  • Česnakas
    1 skilt.
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Saldžiąsias bulves nulupkte ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Pasūdykite. Jei mėgstate, pagardinkite pipirais.
  2. Dubenyje sumaišykite aliejų, sukapotus rozmarinus, sutarkuotą sūrį ir smulkiai sukapotą česnaką.
  3. Į dubenį su prieskoniais berkite bulves ir gerai išmaišykite.
  4. Berkite į kepimo skardą. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 min.
  5. Bulves maišydmi apverskite ir kepkite dar 25 min.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Didelės saldžiosios bulvės
    2 vnt.
  • IKI DERLIUS rozmarinai
    4 v. š.
  • Kietasis sūris
    100 g
  • IKI saulėgrąžų aliejus
    2 v. š.
  • Česnakas
    1 skilt.
  • Druska
  • Pipirai