Maisto kultūra

Receptai

Keptų pomidorų sriuba

(3)
50 min.

Keptų pomidorų sriuba ryškaus ir sodraus skonio, tad jai pagardinti pakaks tik žiupsnelio pipirų. Šią pomidorų esenciją geriausia skanauti su baltos duonos skrebučiais.

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  2. Pomidorus ir visą neluptą česnako galvą dėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite 40 minutes, o išėmę iš orkaitės leiskite šiek tiek pravėsti.
  3. Česnako minkštimą išspauskite į elektrinį smulkintuvą, ten pat sudėkite pomidorus ir supilkite visas kepimo metu išsiskyrusias sultis.
  4. Trintus pomidorus supilkite į puodą su sultiniu, įberkite cukraus ir virkite apie 6 minutes. Pamaišykite, kad neprisviltų.
  5. Patiekite su grietine arba pesto padažu ir baltos duonos skrebučiais.
Porcijų skaičius:
  • Slyviniai pomidorai
    2 kg
  • Česnako galvutė
    1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
    2 v. š.
  • Druska
  • Pipirai
  • Vištienos sultinys
    750 ml
  • Cukrus
    2 a. š.

Paruošimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  2. Pomidorus ir visą neluptą česnako galvą dėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite 40 minutes, o išėmę iš orkaitės leiskite šiek tiek pravėsti.
  3. Česnako minkštimą išspauskite į elektrinį smulkintuvą, ten pat sudėkite pomidorus ir supilkite visas kepimo metu išsiskyrusias sultis.
  4. Trintus pomidorus supilkite į puodą su sultiniu, įberkite cukraus ir virkite apie 6 minutes. Pamaišykite, kad neprisviltų.
  5. Patiekite su grietine arba pesto padažu ir baltos duonos skrebučiais.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Slyviniai pomidorai
    2 kg
  • Česnako galvutė
    1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
    2 v. š.
  • Druska
  • Pipirai
  • Vištienos sultinys
    750 ml
  • Cukrus
    2 a. š.